Računalništvo, telefonija
19.03.2019 13:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dom je lahko varen tudi, ko vas ni doma

.. Ko odidete od doma, bi morala biti varnost prva stvar, na katero pomislite. Včasih so bile naprave za zagotovitev varnosti precej drage, danes je povsem drugače ..
Dom je lahko varen tudi, ko vas ni doma
Dom je lahko varen tudi, ko vas ni doma

Danes si lahko skoraj vsak omisli pametno varnostno kamero – ali celo več kamer – za nadzor doma. Ena večjih prednosti je ta, da lahko kamere nadziramo in sliko v realnem času gledamo kar preko telefona, dostop pa imamo lahko z drugega konca sveta. Pogoj je le, da imamo na voljo povezavo s svetovnim spletom. Pametni dom lahko nadgradimo s pametnimi vtičnicami, na voljo pa je še vrsta drugih naprav.

S HiLook bo dom vedno na dosegu

Z nakupom nadzornih IP, IP PTZ in analognih HD kamer znamke HiLook boste mirno hodili po svetu, svoj dom pa boste imeli vedno na dosegu. Gre za izdelke enega največjih proizvajalcev video nadzornih kamer in sistemov. Odlikuje jih izjemno razmerje med ceno in kakovostjo izdelka ter njegovo uporabnostjo. Kamere ponujajo vrhunsko ZOOM optiko, zajem videoposnetkov v visoki ločljivosti in vrsto nastavitev slike. Videoposnetke si lahko ogledamo kar v spletnem brskalniku. Med inteligentnimi funkcijami nadzornih kamer HiLook velja izpostaviti zaznavanje gibanja, maskiranje za zasebnost ter izravnavo osvetlitve iz ozadja, za samo sprožitev dogodka pa zadošča zaznava gibanja ali prekinjena povezava.

Smiselno je razmisliti tudi o nakupu video snemalnika, saj bomo v tem primeru videoposnetke lahko shranili za dlje časa. Video snemalniki analognih kamer pretvorijo analogni signal v digitalno obliko in posnetek shranijo na trdi disk. Video snemalniki za IP kamere pa izločijo iz signala TCP/IP digitalni video signal ter ga nato varno shranijo na trdi disk video snemalnika.

Celovita varnostna rešitev Chuango

Za varnost pametnega doma so odlična rešitev napredni varnostni izdelki podjetja Chuango. Njihovi alarmni sistemi v različnih kombinacijah s senzorji ter IP kamerami bodo zagotavljali varnost vašemu domu in družini, pisarni, delavnici ali vašemu vikendu. Vse morebitne alarme ali sliko v živo boste preverili kar na svojem mobilnem telefonu. Daljinski varnostni nadzor vašega doma bo na dosegu kjer koli že ste, pa naj bo to sosednja vas, Peking ali New York. Različni kompleti proizvajalca ponujajo določen namen stopnje varnosti, od enostavnega do prilagojenega po meri in zahtevnosti uporabnika.

Sistemi so preprosto razširljivi z dodatnimi senzorji za zaznavo dima, plina, izteka vode, lom stekla ter za zaznavo odprtih vrat in oken.

Chuango ima v svoji ponudbi tudi zanimiv pametni zvonec, s katerim boste pozabili na domofon. Pametni zvonec s kamero omogoča oddaljeno spremljanje dogajanja pred vrati, opozori vas v primeru zaznanega gibanja ali, ko kdo nanj pritisne. Nadzor je mogoč preko namenske aplikacije na mobilnem telefonu, omogoča pa tudi snemanje v oblak. V vsakem trenutku boste vedeli, kdo je pred vašimi vhodnimi vrati, pa četudi ste na drugem koncu sveta.

Začnite s pametnimi vtičnicami

Ednet pametne vtičnice s podporo glasovnega upravljanja ponujajo vrsto novih možnosti upravljanja vaših domačih naprav – tudi, če vas sploh ni doma. Podpirajo sicer tudi Amazon Alexo in Google Home. Wi-fi vtičnice omogočajo upravljanje naprav, kot so televizija, luči, kavni avtomat in druge naprave, ki so v električno omrežje priključene preko vtičnice. Združljive so tako z Adroid kot z iOS napravami.

Če morda doma še nimate pametnih naprav – razen telefona, za katerega verjamemo, da ga imate – so lahko vtičnice vstopna točka v spoznavanje prednosti modernega upravljanja doma. Z njimi se vam nikoli več ne bo zgodilo, da bi brez potrebe doma pustili prižgan porabnik energije, ki ga ne potrebujete. Za več informacij se obrnite na TechTrade d.o.o. iz Trzina, kjer za super ceno ponujajo dva kompleta dveh pametnih vtičnic, ki ju boste lahko nadzirali kadarkoli id kjerkoli.

Celotno ponudbo naprav preverite tudi na spletni strani www.techtrade.si.


Prijavi napako v članku