Računalništvo, telefonija
28.10.2007 08:01

Deli z drugimi:

Share

Dokončen dogovor o prevzemu Navini Networks

Cisco pridno nakupuje. Tokrat je na prevzemni listi pristalo podjetje Navini Networks, Inc. iz Richardsona v Teksasu. Gre za vodilnega ponudnika brezžičnih širokopasovnih storitev Mobile WiMAX 802.16e-2005. Podjetje Navini je utrlo pot združitvi tehnologije “Smart Beamforming” z antenami Multi-Input Multi-Output (MIMO), kar je omogočilo izboljšanje učinkovitosti delovanja in dosega storitev WiMAX ter znižanje namestitvenih in operativnih stroškov ponudnikov storitev.

Izdelki WiMAX podjetja Navini bodo dopolnili Ciscovo ponudbo na področju brezžičnih in razpredenih brezžičnih omrežij ter mu s tem omogočili, da lažje zadovolji potrebe rastočih trgov širokopasovnih brezžičnih storitev. S prevzemom podjetja Navini bo Cisco namreč razširil in izboljšal svojo vizijo za IP omrežja prihodnje generacije (IP NGN), saj želi ponudnikom storitev zagotoviti, da v poljubni napravi ponudijo poljubno storitev prek poljubnega omrežja – vizija, ki jo Cisco imenuje Povezano življenje (ang. Connected Life). Širokopasovne brezžične storitve na osnovi standarda WiMAX bodo obogatile obstoječo ponudbo izdelkov in rešitev podjetja Cisco ter omogočile ponudnikom storitev, da ponudijo celostno in dovršeno povezano izkušnjo in pospešijo svojo preobrazbo v ponudnike izkušenj.

Cisco pričakuje, da bo nabor širokopasovnih brezžičnih rešitev, ki zdaj vključujejo tudi izdelke WiMAX, odigral ključno vlogo pri uresničevanju pobud podjetja Cisco na področju preobrazbe držav in “digitalnega vključevanja”, katerih cilj je spodbuditi uporabo širokopasovnih storitev med porabniki in podjetji na razvijajočih se trgih.

“Ponudniki storitev v razvijajočih se državah hitro rastejo in gradijo širokopasovna brezžična omrežja, vendar jih skrbijo stroški namestitve in razpoložljivost strokovnih kadrov”, pojasnjuje Brett Galloway, podpredsednik in generalni direktor poslovne enote podjetja Cisco za brezžična omrežja. “Širokopasovna brezžična omrežja, ki delujejo na podlagi standarda WiMAX, lahko milijonom novih uporabnikov omogočijo dostop do interneta, ki ga iz ekonomskih razlogov ne bi bilo mogoče zagotoviti prek bakrenih kablov ali optičnih vlaken. Poleg tega bodo omrežja WiMAX spodbudila prehod k odprtim širokopasovnim brezžičnim arhitekturam IP in pospešila uporabo novih aplikacij in storitev”.

Cisco se je odločil za prevzem zaradi vodilnega nabora izdelkov, neprekosljive inovativnosti in praktično usmerjenih komercialnih rešitev, ki jih uporabljajo ponudniki storitev po vsem svetu. Ponudba podjetja Navini obsega vrhunske rešitve za širokopasovna brezžična omrežja WiMAX s celostno ponudbo baznih postaj, prilagodljivih anten, upravljavskih sistemov in naročniških modemov, za katere se je odločilo že več kot 75 strank.

V skladu s prevzemnim dogovorom bo Cisco za podjetje Navini plačal približno 330 milijonov ameriških dolarjev v gotovini in nakupnih opcijah. Pri prevzemu bodo upoštevani različni standardni predpisi, postopek pa bo zaključen predvidoma v drugem četrtletju poslovnega leta 2008 podjetja Cisco. Po zaključenem prevzemu Cisco načrtuje integracijo podjetja Navini v svojo poslovno enoto za brezžična omrežja, in sicer v skupino za ethernetne in brezžične tehnologije. To bo 124. prevzem podjetja Cisco.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

Secop d.o.o.

Vojkova cesta 77, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 73 80
Z več kot 20 letnimi izkušnjami lahko Secop d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. Ponujamo: Vodilno svetovno blagovno znamko ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več