Računalništvo, telefonija
01.06.2016 17:51

Deli z drugimi:

Share

Dokaz najbolj inovativnih rešitev za podatkovne centre na svetu

Najboljši proizvod leta: Rešitve Schneider Electric za montažne in mikro podatkovne centre.
Dokaz najbolj inovativnih rešitev za podatkovne centre na svetu
Dokaz najbolj inovativnih rešitev za podatkovne centre na svetu

Družba Schneider Electric, globalni specialist za upravljanje energije in avtomatizacijo, je osvojila letošnjo nagrado za najboljši proizvod v kategoriji podatkovnih centrov. Podelitev nagrad DCS Awards 2016 je potekala v Londonu. Rešitve za montažne in mikro podatkovne centre omogočajo hitro in stroškovno učinkovito namestitev infrastrukture na vseh lokacijah, ne glede na to, kako daleč se nahaja in ne glede na prostorske omejitve ali zahtevne delovne pogoje.

Ob prejemu nagrade je Matthew Baynes, direktor oddelka za razvoj poslovanja podatkovnih centrov, v imenu družbe Schneider Electric povedal: “Navdušeni smo, da so bile naše rešitve za montažne in mikro podatkovne centre razglašene za najboljše v industriji. Ob tem se želim zahvaliti žiriji tekmovanja DCS Awards in še posebej številnim strokovnjakom in uporabnikom, ki so glasovali za nas.”

Montažne konfiguracije Schneider Electrica sestavljajo naprave za napajanje in hlajenje, ter poseben informacijski modul, ki omogoča prilagodljiv pristop h gradnji infrastrukture podatkovnega centra. Ti moduli so bili prehodno že preizkušeni v tovarni ter inženirsko dograjeni pred dostavo uporabniku. Ta jih lahko takoj namesti na željeni lokaciji. Z namestitvijo samo tistih komponent, ki jih resnično potrebujemo, lahko uporabniki znižajo višino začetne investicije in plačajo samo za tiste storitve, ki jih uporabljajo. Sistem torej lahko nadgrajujejo toliko, kolikor je potrebno za zadovoljitev njihovih potreb.

Spodbujene z vse večjim pretokom informacij med povezanimi napravami in internetom stvari (IoT), rešitve Schneider Electric mikro podatkovnim centrom omogočajo soočanje z vsemi izzivi obdelave velikih količin podatkov in hiter odziv na zahteve poslovanja. Družbe lahko namestijo lokalne podatkovne centre z najnaprednejšimi mrežami ter na ta način omogočijo visoko stopnjo storitev in večjo zanesljivost delovanja njihovih aplikacij.

Rešitve za mikro podatkovne centre dostavijo v enem ohišju, z vgrajenim napajanjem, hlajenjem in programsko opremo za upravljanje. Na ta način predstavljajo samostojno in varno računalniško okolje.

Rešitve Schneider Electric se lahko uporabljajo na standardnih modularnih arhitekturah in na ta način znižujejo zapletenost sistema in olajšajo namestitev in izvajanje. Družba je objavila obsežen set priročnikov za namestitev različnih možnosti dizajniranja rešitev, ki se lahko prilagodijo številnim uporabnikovim zahtevam. Rešitve se lahko namesti tako v zaprtem, kot tudi v odprtem prostoru, neodvisno od tega ali gre za en ali skupek večjega števila modulov. S tem uporabnikom omogoča gradnjo celovitega in prilagodljivega podatkovnega centra.

Več podrobnosti o rešitvah Schneider Electrica za montažne in mikro podatkovne centre lahko najdete na spletni strani družbe: www.schneider-electric.com.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADVANT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADVANT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADVANT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku