Obvestila podjetij
14.10.2010 09:52
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dogodek Pasti in priložnosti ob uvedbi kontrolinga je bil uspešen

Dogodek Pasti in priložnosti ob uvedbi kontrolinga je bil uspešen
Dogodek Pasti in priložnosti ob uvedbi kontrolinga je bil uspešen

Podjetje Result d.o.o. je organiziralo strokovno srečanje na temo Pasti in priložnosti ob uvedbi kontrolinga v podjetjih. V času skupnega druženja so bila izmenjana številna mnenja in izkušnje.

V triurnem srečanju so se prepletali strokovni nasveti s področja uvajanja kontrolinga s praktičnimi izkušnjami predavateljev in komentarji udeležencev. Igor Korelič je predstavil nekaj ključnih razlogov, zakaj je pomembna sodobna IT podpora za uspešno uvedbo kontrolinga ter kaj so glavni razlogi, da je število uspešno uvedenih projektov tako nizko. Gospa Nives Jelenec, računovodja leta 2010, je podrobneje predstavila, kako se lotiti projekta uvedbe kontrolinga v podjetju. Poudarila je, kako zelo je za uspešno uvedbo kontrolinga pomembna komunikacija in sodelovanje med managementom, informatiko in računovodstvom. Izpostavila je konkretne vsebine, na katere je potrebno biti pozoren pri uvajanju kontrolinga v podjetju.

Tina Brajnik je predstavila, kako lahko programska rešitev BIView olajša vsakdanje spremljanje in analiziranje podatkov ter pripravo poročil in je v podporo kontrolingu. Bolj podrobno so bili predstavljeni primeri združevanja podatkov iz različnih virov (realizacija iz ERP, plan iz Excela), prenosa podatkov v pred pripravljena poročila in ustvarjanje lastnih skupin za analizo podatkov.

V nadaljevanju je Janko Dolinar nazorno prikazal uporabo rešitve BIView za enostavno in učinkovito spremljanje denarnega toka v podjetju. Sledila je še predstavitev gospe Jožice Orehek iz podjetja Sika d.o.o., ki je opisala lastne izkušnje pri uvajanju in uporabi rešitve BIView na področju financ in proizvodnje.

Srečanje se je zaključilo s prijetnim klepetom. Zahvaljujemo se vsem govornikom in udeležencem, ki ste prispevali k uspešni realizaciji dogodka.

Predstavitve govornikov so dosegljive na spletni strani http://bit.ly/b5TTqn. Za kakršnekoli dodatne informacije smo še vedno na voljo na info@result.si ali na telefonski številki 01 542 17 80. Vljudno vabljeni na naslednji tak dogodek, že tretji po vrsti, ki bo predvidoma v mesecu marcu naslednje leto. Vsebina dogodka in točen termin bosta pravočasno objavljena.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RESULT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RESULT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Result logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RESULT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku