Telefoni
29.12.2012 09:23
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dih jemajoč mobilnik ZTE Nubia Z5

Pametni mobilni telefon Nubia Z5 združuje izjemno zmogljivost, elegantno obliko in vrhunsko kakovost.
Pametni mobilni telefon Nubia Z5 združuje izjemno zmogljivost, elegantno obliko in vrhunsko kakovost.

Kitajsko podjetje ZTE je s pripravo pametnega mobilnega telefona Nubia Z5 ponovno presenetilo, saj se ta lahko brez težav kosa z vrhunskimi mobilniki vodilnih proizvajalcev. Pri novincu takoj pade v oči visokoločljivi zaslon s 5-palčno (12,7-centimetrsko) diagonalo, saj se lahko pobaha z ločljivostjo 1.920 X 1.080 slikovnih točk in gostoto 440 točk na palec, kar je za četrtino več od zaslona mobilnika Samsung Galaxy S3.

Uporabniki pametnega mobilnega telefona ZTE Nubia Z5 bodo zagotovo znali ceniti tudi zmogljivo strojno opremo, ki se nahaja v oblikovno nadvse privlačnem ohišju. Ta namreč zajema 4-jedrni procesor Qualcomm APQ8064 frekvence 1,5-gigaherca, sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov in vgrajeni pomnilnik z 32-gigabajti prostora. Za zajem fotografij in videoposnetkov je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov točk z lečami Konice Minolte, za videokonference pa spletna kamera ločljivosti dveh milijonov točk.

Pametni mobilni telefon ZTE Nubia Z5 se lahko pobaha še s kakovostnim zvočniškim sistemom, zmogljivo baterijo kapacitete 2.300 miliamper ur, tankim ohišjem in mobilnim operacijskim sistemom Android 4.1.2 Jelly Bean. Tržno zanimivi mobilnik Android bo sprva naprodaj le na Kitajskem, zanj pa bodo trgovci zahtevali okoli preračunanih 420 evrov. V prvi polovici naslednjega leta bo novost v navezi s podporo za mobilno omrežje LTE na voljo še drugod po svetu (vključno z Evropo).

Vas zanima več iz te teme?
ZTE telefoni

Prijavi napako v članku