Poslovne rešitve
Varnost
28.09.2021 15:30
Posodobljeno 12 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Digitalno središče Slovenije: Kako zaščititi slovenski kibernetski prostor?

Svet je bolj kot kdaj koli prej odvisen od tehnologije.
V prvem tednu oktobra bo Digitalno središče Slovenije posvečeno kibernetski varnosti.
V prvem tednu oktobra bo Digitalno središče Slovenije posvečeno kibernetski varnosti.

Pojav in rast tehnologije sta imela pozitiven vpliv na kakovost človeškega življenja. Nihče pa ni mogel predvideti, da bo sodobna družba popolnoma odvisna od informacijske tehnologije. Odvisnost in udobje pa spremlja vedno prisotno tveganje kibernetskih napadov. Če uporabljate pametno napravo s povezavo na internetno omrežje, potem je velika verjetnost, da boste ali pa ste že bili izpostavljeni kibernetskemu napadu.

Uspešen napad na posameznika je neprimerljiv z napadom na podjetje, še posebej na večje korporacije, kjer se pretaka ogromno občutljivih podatkov. Kako se zavarovati? Obstaja popolna kibernetska rešitev? Zakaj še vedno primanjkuje strokovnjakov za kibernetsko zaščito? Ravno to so se spraševali tudi pri podjetju ISF Team, ki bo v prvem tednu oktobra sodelovalo na priznanem dogodku Teden kibernetske varnosti, ki ga organizira Digitalno središče Slovenije (DSS). V fizičnih prostorih BTC City Ljubljana se bo priznano slovensko podjetje za zaščito informacijskih sistemov pridružilo ostalim specializiranim organizacijam in poskušalo odgovoriti na najbolj pereča kibernetska vprašanja in s tem ozaveščati ljudi o pomembnosti kibernetske varnosti.

Kaj je Digitalno središče Slovenije?

Osrednji gospodarski dogodek slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije. Sestavljen je iz razstavnega dela, kjer podjetja predstavljajo inovativne in tehnološko napredne rešitve, produkte in storitve. Poleg razstavnega dela pa imajo obiskovalci možnost udeležbe predavanj, izobraževanj, konferenc, delavnic, hekatonov, poslovnih srečanj, mreženja in gostovanja. Dogodek poteka od 1. julija do 31. decembra 2021, v prvem tednu oktobra pa bo dogodek obarvan v zvezi s problematiko kibernetske varnosti, osrednje teme sodobne tehnološke družbe.

digitalno-središče-slovenije-kibernetska-varnost-isf-team

Dogodki v kibernetskem tednu so namenjeni podjetjem, ki si želijo izboljšati svoje stanje kibernetske varnosti, kakor tudi tistim, ki so na začetku digitalizacije poslovanja. Obiskovalci se lahko dogodka udeležijo fizično v BTC City Ljubljana ali pa se sprehodijo skozi virtualni prostor Digitalnega središča Slovenije. Če želite izvedeti več, se sprehodite do stojnice podjetja ISF Team, kjer vas bodo čakali kibernetski strokovnjaki z odgovori na vsa vaša vprašanja.

Program tedna kibernetske varnosti

Ponedeljek, 4. 10. 2021, 14:00–16:00

Okrogla miza: Izboljšanje ekosistema za delovanje MSP v sektorju kibernetske varnosti

Na okrogli mizi boste lahko priča razpravi priznanih strokovnjakov o pogojih dela in ovirah ter potrebnih ukrepih na nacionalni ravni za nadaljnji razvoj podjetij na področju kibernetske varnosti.

Torek, 5. 10. 2021, 8:30–9:45

Okrogla miza – razvoj kadra za kibernetsko varnost

Naslednji dan bo potekala razprava o kadrovski problematiki na področju kibernetske varnosti. Število in raznovrstnost kibernetskih tveganj se hitro povečuje, medtem ko število varnostnih strokovnjakov ostaja enako oziroma se spreminja prepočasi. Podjetja, specializirana za kibernetsko varnost, bodo poskušala odgovoriti na vprašanja, zakaj ni dovolj kadra in interesa mladih za to področje ter kakšne so rešitve za izboljšanje stanja. Podjetje ISF Team se s problematiko pomanjkanja kadra sooča z izobraževanjem obstoječega kadra o kibernetskih grožnjah.

10:00–14:30

Druga polovica dneva bo osredotočena na varnostne preglede in penetracijske teste. Zakaj podjetja najemajo IT varnostne storitve ter kaj so pen testi in kako potekajo, so le nekatera izmed vprašanj, na katere boste dobili strokovne odgovore. Pred dogodkom pa si lahko preberete, kako v podjetju ISF Team izvajajo varnostne preglede, penetracijske teste in ostale varnostne ukrepe. Za bolj podrobno razlago pa obiščite njihovo stojnico, bodisi osebno ali virtualno.

Sreda, 6. 10. 2021 in četrtek, 7. 10. 2021

Predavanja o kibernetskih tveganjih in implementacija ukrepov v podjetjih

Hitro uvajanje digitalnih tehnologij pomaga pri razvoju novih motečih poslovnih modelov in procesov. Vendar vsaka sprememba vključuje tveganja, med njimi so najbolj nevarni kibernetski napadi in vdori. Če želite izvedeti več o sodobnih grožnjah in o ustreznih rešitvah, potem si v koledarju rezervirajte prvo sredo in četrtek v oktobru.

Petek, 8. 10. 2021, 9:00–14:45

Konferenca Sekcije za kibernetsko varnost (SeKV)

Na letni konferenci bodo člani Sekcije za informacijsko varnost Združenja za informatiko in telekomunikacije GZS predstavili najboljše prakse pri zagotavljanju kibernetske varnosti.

17:00–24:00

Kibernetski teden se bo zaključil s tekmovanjem Capture the Flag (CTF), kjer se bodo tekmovalci pomerili v veščinah informacijske varnosti in etičnega hekanja v simuliranem okolju. Namen tekmovanja je soočiti tekmovalce z raznolikimi izzivi in jih spodbuditi h kreativni uporabi računalnikov in informacijske tehnologije.

Več o Digitalnem središču Slovenije na spletni strani eu2021.dihslovenia.si.

Več o podjetju ISF Team in njihovih storitvah na spletni strani isf.si.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
informacijska varnost GDPR kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem OptiCyber3 d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri OptiCyber3 d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

ISF Team logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem OptiCyber3 d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več