Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
23.05.2024 07:00

Deli z drugimi:

Share

Digitalno označevanje naredi najboljši prvi vtis

Zakaj smo pogosto očarani nad barvami in premikajočimi se slikami? To je del našega nagona, ki možganom sporoča, da je v bližini nekaj, kar nas bo stimuliralo.

Dolga leta smo se ustavljali pri klasičnih pingvinih za oglaševanje, na cestah se še vedno vozimo mimo številnih plakatov in oglasnih panojev, ki našo pozornost pritegnejo s slikami ali besedami. Strategija očitno deluje. Čeprav so slike in besede statične, imajo še vedno pozitiven oglaševalski vpliv.

Kaj pa, če slike in besede ne bi bile statične? Učinek je seveda še večji, kar je glavni razlog, zakaj je digitalno označevanje, ki nadomešča to klasično oglaševanje s panoji in plakati, na pohodu. Namesto statičnih prizorov lahko zasloni na dotik, mobilni zasloni in digitalni LED pingvini pričarajo veliko bolj doživeto izkušnjo in tako še hitreje pritegnejo pozornost mimoidočih. Dinamičnost pa ni njihova edina prednost. So tudi pametni in opremljeni s funkcijami za informiranje, kar le še dodatno povečuje njihovo vsestranskost.

Digitalno označevanje je povsod

Kjerkoli se zbira večje število ljudi, na primer na avtobusnih in železniških postajah, v hotelih, zdravstvenih ustanovah, razstavnih salonih, nakupovalnih centrih …, boste opazili rešitve za digitalno označevanje. Za podjetja je, kot že rečeno, digitalno označevanje trenutno eno najboljših orodij za oglaševanje in povečanje interakcije s potrošniki. Pri komunikaciji s strankami je zelo pomemben prvi vtis oziroma stik. Z rešitvami digitalnega označevanja, kot so zasloni na dotik in LED pingvini, lahko ustvarite raznoliko vsebino, s katero se lahko ciljno usmerite na morebitne stranke. Z vsebino lahko upravljate tudi na daljavo.

Digitalno označevanje pa ni samo orodje podjetij za oglaševanje in rast. Prednost te strategije je tudi v dodani vrednosti za potrošnike. Primerno zastavljena vsebina, ki se prikazuje na digitalnih zaslonih, je lahko tudi zelo informativna. V nakupovalnih centrih na zaslonih na dotik pogosto vidimo celoten zemljevid z vsemi trgovinami in skritimi kotički, v bolnišnicah nas tovrstni zasloni informirajo o trenutni zasedenosti ambulant in podobno.

Digitalno označevanje pa je lahko uspešno samo s pravimi rešitvami.

Z zasloni na dotik do boljše interakcije

Če potrebujete rešitve za digitalno označevanje, jih boste našli v podjetju Strim plus. Vsaka ima svoje prednosti, skupno pa jim je, da povečajo interakcijo s strankami in zaposlenimi in povečajo učinek oglaševanja.

Digitalni mobilni zaslon je za tiste, ki iščejo nekaj prenosljivega. Prilagajate ga lahko po višini, lahko ga rotirate ali pa mu spremenite naklon. Za deljenje vsebin ga lahko povežete s telefonom, tablico ali računalnikom. Na primer, če bi želeli stranki predstaviti bolj personalizirano ponudbo. Najpogosteje se uporabljajo v trgovinah, na sejmih in poslovnih dogodkih.

Digitalni totem je zaslon na dotik, kjer je poleg interaktivnosti prioriteta tudi funkcionalnost. Podpira do 10 dotikov hkrati, visoko ločljiv zaslon pa v vsakem primeru jasno prikaže želene informacije. Ker so običajno postavljeni sredi največjega vrveža, nerodnim mimoidočim kljubujejo z ohišjem iz kovine in kaljenega stekla.

Digitalni LED pingvini – vsestranski in dinamični

Digitalni LED pingvini se najpogosteje uporabljajo na dogodkih, konferencah in tekmah, kjer so bili v preteklosti uporabljani roll-up panoji in standardni statični plakati. LED pingvini so veliko bolj vsestranski, predvsem na račun zmogljivost prikaza videoposnetkov in drugih animacij. Uporabljajo se v notranjih in tudi zunanjih prostorih, kjer se močni sončni svetlobi zoperstavijo z visoko svetilnostjo (5000 nit).

Rešitve za digitalno označevanje lahko uporabite praktično povsod, kjer želite izkoristiti prisotnost večjega števila ljudi. V trgovinah jih lahko uporabite za prikaz novosti in informacij o izdelkih, v gostinstvu za prikaz menijev in posebnih ponudb, v izobraževalnih ustanovah za prikaz urnikov, v zdravstvu za prikaz obvestil o čakalnih dobah … Primerov uporabe je še več, prednost zaslonov na dotik pa je, da se zlahka prilagodijo katerikoli vsebini.

Preizkusite jih lahko v živo v predstavitveni sobi podjetja Strim plus in se iz prve roke prepričate, kako bi lahko te rešitve pomagale vašemu podjetju. Več na www.strim.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
zasloni

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem STRIM PLUS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri STRIM PLUS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

strim plus doo logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem STRIM PLUS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več