Računalništvo, telefonija
25.08.2008 12:57
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Digitalna televizija za Slovenijo ob pomoči avstrijskega ORS

Vzpostavitev nove tehnologije, kot je prizemna digitalna radiodifuzija DVB-T, je zelo zahteven postopek, ki ga je mogoče izvesti samo s tesnim sodelovanjem med APEK-om (Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije), upravljavci, televizijskimi hišami in elektronsko industrijo. Ker gre za nacionalni projekt, želi ORS pri izvedbi prizemne digitalne radiodifuzije sodelovati z vsemi naštetimi, ki jih projekt zadeva.

Načrti ORS-a presegajo zahteve APEK-a za hitro vzpostavitev omrežja na območju Slovenije, ki bi slovenskim gospodinjstvom omogočila uporabo vseh prednosti nove tehnologije.

Izkušnje ORS-a v Avstriji so pokazale, da je za uspeh poleg obsega delovanja in atraktivne programske ponudbe potrebna tudi ugodna ponudba naprav. Pri tem je treba tudi upoštevati, da bo uporabnik samo v obdobju izklopa analognega oddajanja, “Analoque Turn Off” (ATO), pripravljen kupiti naprave za sprejem digitalnega signala (sprejemniki DVB-T). Stroškovno zelo intenzivno vzporedno delovanje analogne in digitalne televizije mora zato potekati čim krajši čas.


Prijavi napako v članku