Računalništvo, telefonija
19.09.2019 12:36
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Didaktična igra ali piši-briši karta sveta je lahko super protiutež pametnemu telefonu

Stenski zemljevidi so lahko poleg svoje uporabnosti tudi lepa dopolnitev prostora. Morda nas kdaj, ob napornem dnevu, spomnijo tudi, da moramo čimprej načrtovati kakšno potovanje. Kljub temu, da lahko imamo vse tudi v digitalni obliki na naših pametnih telefonih, fizični zemljevidi nudijo drugačen vpogled v pokrajino.
Otroška stenska karta Medved Lovro raziskuje Svet z ilustracijami Marjana Mančka.
Otroška stenska karta Medved Lovro raziskuje Svet z ilustracijami Marjana Mančka.

Začnimo z novostjo – otroško stensko karto Medved Lovro raziskuje Svet velikosti 100 x 70 centimetrov, ki je kot nalašč za na steno otroške sobe. Karto krasijo izvirne ilustracije Marjana Mančka, ki otrokom slikovito prikažejo značilnosti celotnega Sveta.

Otroci na zabaven način spoznavajo živali, znamenitosti, plovila in vozila, literarne junake in veliko drugih zanimivih značilnosti posameznih območij. Ilustracije so označene s številkami, ki so opisane v spodnjem delu karte. Zemljevid dobite v plastičnem tulcu, opremljenega z letvicami za obešanje.

Na didaktični ilustrirani otroški stenski zemljevid Sveta lahko otroci označujejo kraje, ki so jih obiskali in druge zanimivosti, saj je izdelan iz plastificiranega piši-briši materiala.

Paleta kart in zemljevidov


Tudi sicer na spletni strani trgovina.kartografija.si najdete pestro paleto različnih stenskih kart in zemljevidov.

Stenske karte in zemljevidi so tudi sicer lepa in dokaj pogosta okrasitev prostora. Pa naj bo to pisarna, spalnica ali celo osrednji prostor stanovanja. Na njih si lahko označimo, kje smo že bili, kam si želimo in so lahko povezani z vrsto lepih spominov.

Didaktične igre za otroke


Potepanje po Sloveniji – na pot z medvedkom Lovrom

Je odlična igra za spoznavanje Slovenije z metanjem kocke in premikanjem figuric po igralni plošči. Odgovarjamo na vprašanja različnih težavnostnih stopenj iz zbirke 252 vprašanj z odgovori. Vmes pa so tudi polja z zanimivimi nalogami, ki jih moramo opraviti. Zmagovalec je tisti, ki zbere največje številko točk.

Puzzle sestavljanka Medved Lovro raziskuje Slovenijo

Otroško sestavljanko (100 kosov) Medved Lovro raziskuje Slovenijo krasijo odlične ilustracije Marjana Mančka, ki malčkom slikovito prikažejo značilnosti slovenskih pokrajin.

Karte vseh vrst

Na spletni strani TRGOVINA.KARTOGRAFIJA.SI najdete tudi avtokarte, turistične in planinske karte in karte MARCO POLO. Več o teh najdete v članku Načrtujete dopust? Hodite v hribe? S fizično karto si boste prostor bolje predstavljali.


Sodeluj v nagradni igri, ki smo jo pripraviliv sodelovanju s TRGOVINA.KARTOGRAFIJA.SI.

Za povezavo do NAGRADNE IGRE klikni TUKAJ.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

Secop d.o.o.

Vojkova cesta 77, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 73 80
Z več kot 20 letnimi izkušnjami lahko Secop d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. Ponujamo: Vodilno svetovno blagovno znamko ... Več

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ... Več