Igre
02.08.2022 14:51
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Igralec Diablo Immortal porabil 100.000 dolarjev in zdaj ne more dobiti nasprotnika

Foto: Blizzard
Foto: Blizzard

Kako bi označili 100.000 porabljenih dolarjev za igro Diablo Immortal? Neumnost? Naložba? Kakor koli že, poteza tega igralca se je izjalovila, saj ga sistem za povezovanje z drugimi igralci ne more uskladiti z nobenim nasprotnikom.

Blizzard je zagotovo neizmerno vesel, da ima igralce, ki so pripravljeni zapraviti več kot 100.000 dolarjev za virtualne predmete. Eden izmed njih je Youtube ustvarjalec, ki je to zajetno vsoto denarja porabil za ustvarjanje enega izmed najmočnejših likov v celotni igri. Z njim je igralec sposoben poraziti prav vsakega igralca v PvP (angl. player versus player) bitki. Nikoli, niti v najbolj divjih sanjah, pa si ni mogel predstavljati, da ga bo ta visoka naložba prikrajšala za celotno izkušnjo igranja proti drugim likom. Igralec si je po dolgem nizu zaporednih zmag pridobil tako visoko oceno, da ga igra Diablo Immortal ne more več povezati z drugimi PvP nasprotniki.

Le kdo še ni slišal za franšizo Diablo, ki navdušuje že od leta 1996. Tudi prvotna igra Diablo še danes navdušuje igralce po celem svetu. Kaj je tako privlačnega na njih? Kot prvo imajo zelo zabaven način igranja, kjer se bojujemo proti neskončnimi hordami demonov, sam način bojevanja pa je izredno brutalen in ponuja ogromno raznolikosti ter pristopov do bojevanja. Oblikovanje likov je prav tako zabavno, saj lahko ustvarimo različno grajene like, med katerimi so določeni liki zgrajeni za čim več škode, drugi za obrambo. Ko končno ubijemo zadnjega demona in šefa, pa nas vedno čaka eksplozija bogatega plena, med katerim upamo, da najdemo kaj unikatnega.

Diablo 3 je izšel pred desetimi leti. Diablo Immortal je bila zato težko pričakovana igra, čeprav je šlo za mobilno različico, kar je pomenilo, da bodo prisotne mikrotransakcije in vse strategije za spodbujanje igralcev k nakupu virtualnih valut in predmetov. Nihče pa ni pričakoval, da bo igra Diablo Immortal na vseh koncih prežeta s takšno ali drugačno obliko mikrotransakcije.

Igralcem ne preostane drugega, kot da plačajo, če želijo hitro napredovati. V nasprotnem primeru te čaka več mesecev dolgo garanje, da prideš do nivoja, do katerega plačljivi igralci pridejo v občutno krajšem času.

In kdo je ta igralec, ki je vložil to absurdno vsoto? Youtuber po imenu »jtisallbusiness«. Njegov lik Barbar se lahko pohvali, da na sebi nosi orožje in oklep, vreden 100.000 dolarjev. Po njegovih besedah morata on in njegov barbar čakati tudi do 72 ur, da dobi kakršnega koli nasprotnika, vendar niti ni zagotovljeno, da ga bo dobil.

Youtuber je že razmišljal, da bi prosil za vračilo denarja. Več v spodnjem posnetku.

Gre za izredno nenavadno situacijo, katero bo moral Blizzard zelo hitro razrešiti, če bo želel ohraniti svoje igralce, še posebej tiste, ki so v igro vložili podobne vsote. Dvomi v podjetje in samo igro so prisotni od same predstavitve nove Diablo igre, zato je ta incident le še dodaten ogenj na mlin. Problematično je tudi dejstvo, da Youtuber ne more sodelovati v dogodku Rite of Exile, kjer on in drugi člani klana branijo svoj Immortal status. Youtuber lahko le nemočno stoji na klopci za rezerve in upa, da bodo ostali prevzeli njegov delež odgovornosti.

Pričakujemo, da bo Blizzard hitro popravil sistem za ujemanje z drugimi nasprotniki. V nasprotnem primeru lahko pričakujejo tudi množične selitve igralcev h kakšni podobni igri, katerih ni malo.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Blizzard igre Video igre


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Suhozemni terminal Sežana d.o.o.

Partizanska cesta 109, 6210 Sežana, Tel: 05 7390 100
Telekomunikacijske storitve so pomembno orodje tako za posameznika kot za podjetja, saj zagotavljajo učinkovito komunikacijo in možnost vzdrževanja visokih poslovnih standardov. ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več