Računalništvo, telefonija
08.11.2006 11:58

Deli z drugimi:

Share

Devet nagrad CES za inovacije

Devet Logitechovih izdelkov je bilo v okviru CES nagrad za inovacije v letu 2007 nagrajenih za odličnost pri oblikovanju in inženirstvo. Nagrade je danes v New Yorku uradno objavilo združenje Consumer Electronics Association; vsi nagrajeni Logitechovi izdelki bodo od 9. do 12. januarja razstavljeni na CES-ovem mednarodnem poslovnem sejmu v Las Vegasu.

“Letos so podjetja po vsem svetu predstavila številne vznemirljive izdelke, zato nas veseli, da je ta prestižna organizacija prepoznala kakovost pri tako velikem številu Logitechovih izdelkov,” je dejal Guerrino De Luca, predsednik in glavni direktor podjetja Logitech. “Te nagrade potrjujejo Logitechovo nenehno zavezanost k inovaciji, kakovosti in dizajnu.”

Med nagrajene izdelke sodijo:

Brezžična laserska miška Logitech MX Revolution – V kategoriji “Računalniška strojna oprema” je bila nagrajena brezžična laserska miška “Logitech® MX™ Revolution”, ki spreminja izkustvo iskanja in upravljanja z obsežnimi digitalnimi vsebinami na uporabnikovem računalniku ali na spletu. Miška omogoča zelo hitro drsenje z revolucionarnim drsnim koleščkom “MicroGear™ Precision”, katerega prosto vrtenje traja do sedem sekund, pri tem prelista na stotine strani z enim samim pomikom prsta in s tem postavlja nov mejnik na področju drsne učinkovitosti. Računalniška navigacija je nadgrajena tudi z inovativnim iskalnikom “One-Touch™ Search”, ki omogoča uporabnikom izbiro besede ali fraze na spletni strani ali v dokumentu in nato s pomočjo enkratnega klika ogled rezultatov internetnega iskanja na to temo. Z ergonomskim dizajnom nudi model MX Revolution nov nivo udobja – miška postane skoraj neopazen podaljšek roke.

Tipkovnica Logitech diNovo Edge – V kategoriji “Računalniška strojna oprema” je nagrado prejela tudi tipkovnica “Logitech® diNovo™ Edge”, ki predstavlja novo prelomnico na področju tehnologije. To je prva Logitechova polnljiva tipkovnica, z vgrajenimi inovativnimi lastnostmi, kot sta npr. na dotik občutljiv drsno-upravljalni plošček in brezžična tehnologija Bluetooth®. Udobna nova tipkovnica nas s svojim videzom vabi, da si jo ogledamo in dotaknemo, saj ima gladke obrobe, je lasersko izdelana iz enega pol prozornega kosa iz črnega pleksi stekla in vstavljena v okvir iz brušenega aluminija. Njen minimalističen slog se kaže tudi v manjšem številu tipk in dinamični osvetlitvi ikon na tipkovnici iz ozadja, ki so nevidne, ko niso osvetljene. Združevanje prvovrstne tehnologije in estetike daje prestižni pečat vsaki delovni sobi ali pisarni.

Dirkalni volan Logitech G25 – V kategoriji “Elektronsko igranje” je bil nagrajen dirkalni volan “Logitech® G25” z naprednimi lastnostmi, ki smo jih doslej zasledili le pri po naročilu narejenih dirkalnih simulatorjih. Logitechov doslej najbolj napreden dirkalni volan vključuje napredne lastnosti, kot so: šeststopenjski menjalnik in nosilec sklopke, dva motorja z visokim vrtilnim momentom in s povratnim odzivom, volan s premerom 28 cm in polno rotacijo za 900 stopinj. Volan, menjalnik in pedala so izdelani iz zelo kakovostnih materialov, kot sta npr. brezmadežno jeklo in usnje, ki ustvarijo videz in občutek posameznih delov v kabini dirkalnega avtomobila. Dirkalni volan Logitech G25 omogoča uporabnikom, da občutijo vznemirljivost dirkanja v njihovih domovih.

Zvočniški sistem Logitech Z-10 Interactive – V kategoriji “Dodatna računalniška oprema” je nagrado prejel zvočniški sistem “Logitech® Z-10 Interactive 2.0” s tehnologijo, ki doslej ni bila uporabljena pri računalniških zvočnikih. Vgrajene, na dotik občutljive tipke in od zadaj osvetljen zaslon, ki prikazuje podatke o predvajani pesmi, uro, nastavitev glasnosti in ostale lastnosti, nas vabijo, da se zvočnikov dotaknemo in si jih pobližje ogledamo – poleg tega zapolnijo sobo s studijsko kakovostjo zvoka. Z namestitvijo na dotik občutljivih tipk na sprednji del zvočnikov Z-10 je Logitech odpravil potrebo, da bi uporabniki pri upravljanju z glasbo preklapljali med aplikacijami na računalniškem zaslonu. Zvočniki Z-10 zavzamejo malo prostora in se elegantno skladajo s pisalno mizo ali s katerimkoli pohištvom, na katerem želijo uporabniki uporabljati osebni računalnik.

Brezžične slušalke Logitech FreePulse – V kategoriji “Brezžične periferne naprave” so bile nagrajene brezžične slušalke “Logitech® FreePulse™” za iPod in MP3 predvajalnike, primerne za jutranjo vožnjo na delo z avtobusom ali z vlakom, pri vadbi v telovadnici ali pri počasnem teku po parku. Vsaka krožna slušalka vključuje natančno uglašen 30-milimetrski “neodymium” gonilnik, ki reproducira bogat in poln avdio zvok. Ko aktiviramo nizkotonski ojačevalnik s tipko na desni slušalki, zagotavljajo gonilniki intenzivnejšo reprodukcijo nizkih tonov. Slušalke omogočajo izboljšano brezžično delovanje s pomočjo brezžične tehnologije Bluetooth 2.0 Enhanced Data Rate (EDR). Uporabniki lahko adapter enostavno priključijo na katerikoli predvajalnik s priključkom za slušalke s premerom 3,5 mm, vstavijo predvajalnik v svoj žep in uživajo v glasbi brez uporabe priključnih vrvic. Ni več prepletanja in vozlanja žic.

Napredni univerzalni daljinski upravljalnik Harmony 1000 – V kategoriji “Hišna zabava” je nagrado prejel daljinski upravljalnik “Logitech® Harmony® 1000”, ki daje nagrajevani liniji naprednih univerzalnih daljinskih upravljalnikov pridih razkošja z barvnim, na dotik občutljivim zaslonom. Na dotik občutljiv zaslon modela Harmony 1000 omogoča še bolj enostavno upravljanje z aktivnostmi, saj prikaže le pomembne ukaze, povezane z določeno aktivnostjo. Za razliko od drugih sodobnih univerzalnih daljinskih upravljalnikov iz višjega kakovostnega, upravlja model Harmony 1000 z vsemi napravami z vgrajenim infrardečim sprejemnikom – vključno z videorekorderji, digitalnimi video rekorderji, televizijami z visoko ločljivostjo in s številnimi hišnimi napravami. Z uporabo tehnologije z radijsko frekvenco (RF) omogoča model Harmony 1000 upravljanje z večsobnimi zabavnimi sistemi in z visokokakovostnimi komponentami, ki se nahajajo za tesno zaprtimi vrati, ko ga uporabljamo v povezavi s sicer neobvezno napravo Logitech® Harmony® Wireless Extender (prodaja se ločeno).

Spletna kamera QuickCam Ultra Vision – V kategoriji “Digitalna vizualizacija” je nagrado dobila spletna kamera Logitech® QuickCam® Ultra Vision™, ki zagotavlja realistično izkustvo pri opravljanju video klicev z dvakrat večjo ločljivostjo posnetka, kot pri običajnih spletnih kamerah. Spletna kamera združuje velike, precizne steklene leče in nizko f-stop nastavitev in s tem poveča količino svetlobe, ki vstopa v spletno kamero, ter jo natančno usmerja z namenom, da bi ustvarila ostre in realistične podobe. Tudi pri neugodnih svetlobnih pogojih – kot je npr. slaba osvetlitev oz. močna osvetljenost iz ozadja ali od strani – omogoča model QuickCam Ultra Vision visoko kakovostno delovanje, zahvaljujoč novi tehnologiji Logitech® RightLight™ 2, ki inteligentno prilagodi video nastavitve kamere okolju v katerem kamero uporabljamo. Logitechova nova spletna kamera ima vgrajen 1,3 megatočkovni senzor in podpira High-Definition (HD) video format, ki omogoča uporabnikom ustvarjanje video zapisov in ogled le-teh v “wide-screen” formatu.

Klicna naprava “QuickCall USB Speakerphone” – Nagrado v kategoriji “Telefoni” je prejela klicna naprava za opravljanje internetnih klicev “Logitech QuickCall USB Speakerphone”, ki omogoča visoko kakovostno reprodukcijo zvoka v klicni napravi z uporabo magnetnega polja dveh mikrofonov, sposobnih zaznave glasov in zvokov iz širšega sobnega prostora. Telefon QuickCall vključuje Logitechovo tehnologijo RightSound™, ki minimizira odmev, nastajajoč zaradi bližine zvočnika in mikrofona. Zvočniški telefon QuickCall vključuje vse ukaze, ki jih uporabnik potrebuje za prevzem klica ali prekinitev klica, nastavitev glasnosti in izklop zvoka; ko želimo zasebnost, enostavno priključimo slušalke na pomožna vrata, vgrajena v zvočniški telefon.

Brezžični internetni telefon – V kategoriji “Telefoni” je bila nagrada dodeljena tudi brezžičnemu internetnemu telefonu “Logitech Cordless Internet “, s katerim je uporaba aplikacije Skype™ na osebnem računalniku enostavna, kot pri običajnem brezžičnem telefonu. Moden telefon nudi jasen zvok pri klicanju v krogu 50-ih metrov od računalnika. Model Skype Certified™ podpira tudi ključne klicne ukaze, vključno z opcijo klicanja znotraj Skype omrežja ter opcijami SkypeOut™, SkypeIn™, preusmerjanja klica na mobilne in stacionarne telefone ali na kakšno drugo Skype-ovo uporabniško ime, in omogoča konferenčni klic. Barvni LCD zaslon prikazuje na Skypeu dostopne kontakne osebe, nudi dostop do Skypove glasovne pošte ter omogoča uporabnikom pregledovanje zabeleženih vhodnih in izhodnih klicev. Dodatne lastnosti so: prostoročna uporaba zvočniškega telefona, osvetljena tipkovnica in široka paleta melodij zvonjenja. Telefon in njegovo polnilno postajo lahko postavimo v katerokoli sobo – telefon ostane brezžično povezan z osebnim računalnikom in internetom prek priložene USB bazne postaje.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MULTIMEDIJA STUDIO d.o.o.

Kraljeviča Marka ulica 19, 2000 Maribor, Tel: 02 228 26 69
Multimedija.net Podjetje Multimedija.net je na trgu izdelave spletnih strani in spletnih rešitev prisotno že od leta 2003. Na podlagi podrobne analize trga in vaše dejavnosti ... Več

Tiskarna Babič s.p.

Log 38, 2345 Bistrica ob Dravi, Tel: 040 231 395
Tiskarna Babič s.p. je družinsko podjetje s 35 letno tradicijo. Pri svojih naročnikih dosegamo visoke ocene po kvaliteti, odzivnosti in točnosti dobav, na kar smo zelo ponosni. ... Več

Subsidium, okoljski inženiring in razvoj

Ulica Sallaumines 9, 1420 Trbovlje, Tel: 041 544 468
Vsak izmed nas ima moralno odgovornost varovati okolje in spodbujati trajnostni razvoj družbe za prihodnje generacije. Propadanje okolja dolgoročno ogroža zdravje in varnost ljudi, ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več