Triki in nasveti
20.07.2010 10:11
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Deskajmo varno po svetovnem spletu z Mozillo Firefox

S programskim vstavkom Secure Browser podjetja Dell bo deskanje po svetovnem spletu občutno varnejše.
S programskim vstavkom Secure Browser podjetja Dell bo deskanje po svetovnem spletu občutno varnejše.

Kace, programerski oddelek podjetja Dell, je za uporabnike brskalnika Mozilla Firefox pripravil izjemno zanimivi programski vstavek, ki računalniški sitem ščiti pred skritimi nevarnostmi svetovnega spleta. Programski vstavek Secure Browser je namreč opremljen s tehnologijo SandBox, ki je namenjena prepoznavanju in odpravljanju novih, še neznanih škodljivih programskih kod. Ta tehnologija dejansko ustvari na računalniku navidezen sistem in omogoči zlonamernim kodam, da se razkrijejo, ne da bi poškodovale “pravi” računalniški sistem.

Tehnologija SandBox, ki jo je podjetje Dell vgradilo v programski vstavek Secure Browser, je dejansko plod dela programerjev podjetja Computers in Motion, ki je od leta 2008 v celotni lasti računalniškega giganta. Nova tehnologija je na las podobna tisti, ki je vgrajena v priljubljeni spletni brskalnik Google Chrome. To je pripravilo podjetje GreenBorder Technologies, ki je od leta 2007 del korporacije Google.

Programski vstavek Secure Browser podjetja Dell je brezplačno na voljo za prenos na spletni strani http://www.kace.com/products/freetools/secure-browser/. Z njim lahko pripravimo celo seznam dovoljenih in prepovedanih spletnih strani. V primeru težav s programskim vstavkom Secure Browser, ki je sicer izjemno enostaven za uporabo, se seveda lahko kadarkoli obrnete po pomoč na Forum Računalniških novic.


Prijavi napako v članku