Triki in nasveti
31.07.2012 07:35
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Deset nepogrešljivih razširitev za Google Chrome

Awesome Screenshot
Awesome Screenshot

Gogole Chrome je trenutno najbolj priljubljen spletni brskalnik na modrem planetu. Ta se namreč lahko pohvali s hitrim nalaganjem spletnih strani, z visoko stopnjo varnosti in s številnimi uporabnimi funkcionalnostmi. Čeprav spletni brskalnik Gogole Chrome navzven izgleda popoln, ga lahko še dodatno izboljšamo s pomočjo razširitev (extensions). Gre za majhna programska orodja, ki lahko uporabnost brskalnika izboljšajo v trenutku.

Za priljubljeni spletni brskalnik Gogole Chrome je trenutno na voljo več kot 50 tisoč razširitev. Te so na voljo brezplačno na spletnem naslovu http://goo.gl/gZGqt. Ker v »morju« razširitev ponavadi težko najdemo tiste, ki so zares uporabne, smo se odločili, da vam jih predstavimo deset, ki bodo naredil vaš spletni brskalnik Google Chrome še bolj uporaben in zabaven.

Awesome Screenshot

Možnost izdelave zaslonskih slik spletnih strani se pogosto izkaže za zelo uporabno. Pri tem nam bo v veliko pomoč razširitev Awesome Screenshot (http://goo.gl/NcjCK). Tu lahko izdelamo zaslonsko sliko dela ali celotne spletne strani. Na voljo imamo še priročna orodja za urejanje slik, dodajanje komentarjev in še vrsto drugih opravil. Slike lahko shranimo na trdi disk.

Clipboard

Shranjevanje vsega, kar je na spletu, je z uporabo programskega orodja Clipboard (http://goo.gl/6xtxn) nadvse enostavno. Tu lahko shranjujemo HTML strani, tekst, slike in celo Flash aplikacije. To se izvede tako rekoč v trenutku. Vse zajeto si lahko ogledujemo znotraj profila v Clipboardu. Vsebino lahko obdržimo le zase ali pa jo delimo s preostalimi uporabniki svetovnega spleta.

Google Chrome to Phone

Če ste uporabniki mobilnih naprav Android, vam je razširitev Google Chrome to Phone (http://goo.gl/H87Wv) pisana na kožo. Če aplikacijo namestimo na mobilno napravo in v spletni brskalnik, pridobimo možnost, da na mobilno napravo pošiljamo spletne povezave, zemljevide in celo telefonske številke. To je razširitev, ki jo mora imeti vsak uporabnik naprav Android.

RadioPlayer

RadioPlayer (http://goo.gl/xP5pk) je pisan na kožo ljubiteljem glasbe iz Združenega kraljestva in s Severne Irske. Na voljo imamo več kot 320 različnih radijskih postaj, ki jih lahko poslušamo kar z uporabo spletnega brskalnika Google Chrome.

Send from Gmail

Spletna trgovina Chrome je polna raznovrstnih razširitev za spletni odjemalec elektronske pošte Gmail. Nekateri izmed njih so dobri, drugi malo manj. Pri uporabi razširitve Send from Gmail (http://goo.gl/Alxey) pa bomo pridobili možnost pošiljanja elektronskih sporočil kar neposredno iz brskalnika. Tu je na voljo gumb, ki ustvari Gmail sporočilo. Vpišemo naslovnika, zadevo in sporočilo ter pritisnemo na gumb »Send«. Priročno!

Download Master

Razširitev Download Master (http://goo.gl/GGUs3) nam bo prišla prav v primeru, da želimo sočasno prenašati več kot eno datoteko. Ta razširitev nam prikaže, katere datoteke so na spletni strani na voljo za prenos. V razširitvi le izberemo želene datoteke – vse ostalo bo opravila razširitev Download Master.

Google Dictionary

Uporaba razširitve Google Dictionary (http://goo.gl/88GU8) je enostavna in učinkovita. Z dvojnim klikom na določeno besedo se nam bo prikazalo majhno okno, kjer bo beseda natančneje razložena. Ta razširitev je kot nalašč za tiste, ki se tujega jezika šele učijo oziroma so jim določene besede še nepoznane.

Rapportive

Razširitev Rapportive (http://goo.gl/prZfH) je razširitev za elektronski poštni predal Gmail. Ta nam omogoča izdelavo zanimivega družbenega profila posameznika, katerega elektronski naslov najdemo na spletu preko družbenih vmesnikov. Ta razširitev nam bo dejansko izboljšala izkušnjo z Gmailom.

AddThis

Deljenje spletnih vsebin na različnih družbenih omrežjih zna biti precej nadležno in zamudno opravilo. Če pa uporabimo razširitev AddThid (http://goo.gl/mrLRN), si precej olajšamo delo. Ta nam namreč omogoča sočasno deljenje vsebin Tado na Facebooku in Twitterju ter na preostalih družbenih omrežjih. Tu lahko delamo še zaznamke, tiskamo in celo prevajamo spletne strani. Vse dodatne nastavitve so na voljo pod povezavo »Options«.

Pocket

Nimate časa, da bi prebrali vaš priljubljen blog, članek ali recenzijo novega filma? Nič zato! Z uporabo razširitve Pocket (http://goo.gl/2uQv4) si bomo te lahko shranili na trdi disk računalnika in jih prebrali takrat, ko bo čas. Pocket vsebino sinhronizira tudi na mobilne naprave, tako da nam je vsebina na voljo kjer koli in kadar koli – tudi brez povezave v svetovni splet.


Prijavi napako v članku