Namizni računalniki
21.05.2013 08:15
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dell z računalnikom za 77 evrov

Podjetje Dell bo julija ponudilo v prodajo cenovno nadvse ugodni in kompaktni »osebni računalnik« Ophelia, za katerega bo potrebno odšteti le preračunanih 77 evrov. Na njem bo nameščen mobilni operacijski sistem Android Jelly Bean z možnostjo dostopa do Dellovih oblačnih storitev.
Miniaturni osebni računalnik Dell Ophelia bo kot nalašč za opravljanje enostavnejših opravil.
Miniaturni osebni računalnik Dell Ophelia bo kot nalašč za opravljanje enostavnejših opravil.

Po številnih oznanilih, zamudah in preklicih je podjetje Dell vendarle naznanilo, da bo njihov prvi cenovno nadvse ugodni in kompaktni »osebni računalnik« Ophelia naprodaj v juliju. Tu gre za miniaturni računalniški sistem, ki je komajda večji od običajnega pomnilniškega ključa USB, z njimi pa lahko brez težav opravljamo enostavnejša opravila, kot so na primer deskanje po svetovnem spletu, pregledovanje elektronske pošte in spletno urejanje dokumentov. Na miniaturnem računalniku Dell Ophelia je namreč nameščen mobilni operacijski sistem Android Jelly Bean z možnostjo dostopa do Dellovih oblačnih storitev.

Podjetje Dell vsaj zaenkrat še ne želi razkriti strojnih podrobnosti miniaturnega računalniškega sistema Ophelia. Trenutno je namreč znano le to, da bo opremljen z brezžičnima povezavama Wi-Fi in Bluetooth ter vmesnikom HDMI, na katerega bo seveda moč priključiti zunanji zaslon. Za nakup miniaturnega računalnika Dell Ophelia bo onkraj luže potrebno odšteti le preračunanih 77 evrov, v Evropi pa bodo trgovci zanj po vsej verjetnosti zahtevali kar evrskega stotaka. Če vas zanima kako se novost odreže v praksi, si le oglejte videoposnetek, ki je dosegljiv s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/vOC6L.

Vas zanima več iz te teme?
Dell računalniki

Prijavi napako v članku