Računalništvo, telefonija
13.09.2015 10:59

Deli z drugimi:

Share

Dell z lastno tablico nad iPad Pro

Tablica Dell XPS 12 naj bi se zlahka zoperstavila iPadu Pro!
Tablica Dell XPS 12 naj bi se zlahka zoperstavila iPadu Pro!

Podjetje Apple je pred kratkim javnosti razkrilo tablični računalnik iPad Pro, katerega glavna odlika je zaslon z 12,9-palčno (32,8-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo pet milijonov slikovnih točk. Ker so uporabniki novost podjetja iz Cupertina sprejeli z odprtimi rokami, je bilo seveda le še vprašanje časa, kdaj se bo premaknila konkurenca. Prvo naj bi v boj zoper tablico iPad Pro stopilo podjetje Dell, saj se bo njegov novi tablični računalnik XPS 12 ponašal z nadvse zmogljivo strojno opremo.

Glavni adut tabličnega računalnika Dell XPS 12 bo nedvomno zaslon z 12-palčno (30,5-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 3.840 x 2.160 slikovnih točk. Novost bo primerna tudi za zajem fotografij, videoposnetkov in opravljanje spletnih konferenc, saj bo opremljena z digitalnim fotoaparatom ločljivost osem milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti pet milijonov slikovnih točk. Za lažji vnos besedil in risanje skic bo na voljo digitalno pero Dell Active Sytlus, piko na i pa bo dal še Microsoftov operacijski sistem Windows 10.

V navezi z namensko tiškovnico bo novost mogoče uporabljati še v vlogi kompaktnega osebnega računalnika, za hitro delovanje po bo poskrbel kar zmogljiv Intelov procesor Core s sredicami Skylake. Kljub temu tablico ne bo potrebno polniti na vsakem koraku, saj naj bi avtonomija delovanja znašala kar okoli deset ur. Tablični računalnik Dell XPS 12 bo na trg prispel v mesecu oktobru, maloprodajna cena novosti pa žal še ni bila razkrita.


Prijavi napako v članku