Računalništvo, telefonija
04.01.2017 12:10
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dell XPS 13: Najboljši kompaktni prenosnik za najzahtevnejše uporabnike

Prenovljeni Dell XPS 13 2-v-1 za relativno malo denarja ponuja veliko!
Prenovljeni Dell XPS 13 2-v-1 za relativno malo denarja ponuja veliko!

Če trenutno kupujete prenosni računalnik, imamo odličen predlog za vas, saj gre za lahek, zmogljiv, prenosen in oblikovno všečen prenosni računalnik XPS 13 dva-v-enem, ki ga je podjetje Dell pred kratkim povsem prenovilo. Ohišje prenosnika Dell XPS 13 je še vedno izdelano iz kakovostne kovine, v notranjosti pa najdemo ogljikova vlakna, ki mu zagotavljajo zadostno trdnost. Je relativno kompaktno, zasluge za to pa gredo zelo tankim robovom okoli kakovostnega zaslona (5,2-milimetra). Kljub temu sta velikost sledilne ploščice in tipkovnice primerljivi s prenosniki večjih dimenzij.

Prenovljeni prenosni računalnik Dell XPS 13 nas nikoli ne bo pustil na cedilu, saj je na voljo z zaslonom s 33,8-centimetrsko (13,3-palčno) diagonalo in ločljivostjo 1080p (1.920 x 1.080 slikovnih točk) oziroma QuadHD+ (3.200 x 1.800 slikovnih točk), Intelovimi procesorji Core i5 in Core i7 sedme generacije, sistemskim pomnilnikom kapacitete do 16 gigabajtov in vgrajenim pogonom Solid State z do enega terabajta prostora. Inženirjem podjetja Dell je pri novincu uspelo doseči tudi to, da so strojne komponente hlajene pasivno, kar pomeni, da je ta tudi pri največji obremenitvi povsem neslišen. Novost je za nameček tudi kompaktna, saj v debelino meri le 13,8 milimetrov.

Novi prenosni računalnik Dell XPS 13 dva-v-enem ni najboljši zgolj zaradi tega, ker je zanj na voljo zmogljiva strojna oprema, ampak zato, ker bomo za relativno malo denarja dobili odlično napravo, ki nam bo brez težav odlično služila za kar nekaj let. Čeprav najcenejši model nima na voljo super zmogljive strojne opreme, ima enako obliko, funkcionalnosti in zmogljivo baterijo kot dražji modeli. Novost bo seveda najprej naprodaj v Združenih državah Amerike, za vstopni model pa bomo v prosti prodaji odšteli okoli preračunanih 950 evrov oziroma nekaj več od njegovega predhodnika.


Prijavi napako v članku