Igre
26.07.2008 16:29
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

DC Universe Online

Na letošnjem Comic-Con-u, striparskem sejmu, ki se odvija v San Diegu, je Sony Online Entertainment javnosti predstavil podrobnosti svojega novega projekta, ki naj bi poskušal doseči zlitje sveta DC stripa in virtualne resničnosti spletnih iger. Gre namreč za MMO igro za Playstation 3 in osebne računalnike, ki se bo odvijala v DC Comics svetu. Tam bodo igralci lahko zasedli položaje na strani reda, pravice in zakona, lahko pa bodo kot superpodleži poskušali svet pahniti v uničenje, zmedo in pogubo.

Znanih junakov iz stripov neposredno na izboru ne bo, saj si bo vsak igralec svoj lik prilagodil po svojem okusu in ga opremil s posebnimi lastnostmi, kot so letenje, hitrost, moč ali pa mu dodal sposobnosti upravljanja z raznimi naravnimi in nadnaravnimi silami kot so ogenj, mraz, elektrika in telepatija. To bo omogočilo večjo raznolikost sveta, igralčev lik pa bo zagotovo naredilo edinstven. Vseeno bodo legendarni junaki stripov v igri upodobljeni, a kot neigralski liki in morda tudi kot glavni šefi na koncu bojnih pohodov igralcev. Kadar bo na primer val nasilja in uničenja presegel vse meje dobrega okusa bo priletel Superman in s svojim šarmom rešil dan.

Da pa vse skupaj ne bo le preizkušnja moči in izbiranja talentov, bo potrebno po tem virtualnem svetu čas preživljati tudi kot normalni “alter-ego” izbranega lika. Batman pač ne more biti ves dan samo Batman in se mora včasih tudi kot Bruce Wayne v restavraciji považiti s kakšno primabelerino (ali dvema) ob boku, kot to te dni po kinih počne Christian Bale.


Prijavi napako v članku