Računalništvo, telefonija
05.03.2008 11:15
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Datalab osvojil European seal of Excellence

Podjetje DataLab Tehnologije d.d. je na letošnjem CeBIT-u prejelo pestižno priznanje European seal of Excellence, ki ga podeljuje European Multimedia Forum. Datalab je prvo slovensko podjetje, ki je prejelo to priznanje. European seal of Excellence se podeljuje evropskim IT podjetjem, ki izstopajo z inovativnostjo svojih produktov in storitev ter marketinško odličnostjo. Med prejemniki te prestižne nagrade v preteklih letih najdemo podjetja kot so Nokia, Strato, Alcatel Space in drugi. Tako kot prejšnja je tudi letošnja podelitev potekala v okviru sejma CeBIT v Hanovru, priznanje pa je v imenu družbe Datalab sprejel predsednik uprave Andrej Mertelj.

European seal of Excellence je organiziran pod okriljem Evropskega multimedijskega foruma (EMF). EMF je največje neprofitno evropsko združenje za promocijo konkurečnosti v multimedijski industriji na globalnem nivoju. V organizaciji sodeluje več kot 5000 podjetij iz področja informacijske tehnologije in multimedijev, priznanja pa podelujejo od leta 2003. Zmagovalna podjetja izbira mednarodna 11-članska žirija.

Družba DataLab d.d. je vodilni proizvajalec poslovne programske opreme v regiji. Na trgu je prisotna že 10 let, v zadnjem času pa izredno uspešno prodira tudi na trge jugovzhodne Evrope. Hčerinska podjetja ima odprta na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Črni Gori, Makedoniji, Bolgariji in Romuniji.

Osnovni Datalabov produkt je poslovno-informacijski sistem Pantheon, ki omogoča popoln pregled nad delovanjem in poslovnimi procesi podjetja. Odlikujejo ga preprosta uporaba, zmogljivost in prilagodljivost potrebam podjetij. Za Datalabov uspeh je, poleg odličnega produkta, zasluženo sodelovanje in oblikovanje učinkovite partnerske mreže neodvisnih komplementarnih podjetij v regiji. Več kot 4.000 podjetij in 14.000 uporabnikov v regiji potrjuje Datalabovo poslantstvo – s stalnimi inovacijami zagotoviti kakovostno poslovno informatiko vsem, tudi najmanjšim podjetjem oz. spremeniti podatke v dobiček.

Spisek vseh nagrajencev pa je možno videti na tej povezavi.


Prijavi napako v članku