Računalništvo, telefonija
29.03.2007 18:57
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dan Oracle Aplikacij

Konec marca je Oracle Software organiziral svoj ključni dogodek za področje poslovnih aplikativnih rešitev. Poleg predstavitev nekaterih zadnjih projektov je prvič javno v Sloveniji, predstavil tudi Oracle (Siebel) CRM-rešitve. Tako na slovenski trg vstopa z najmočnejšo ponudbo v tem hitro rastočem segmentu poslovne informatike.

Kljub temu, da Oracle letos praznuje 15-letnico prisotnosti v Sloveniji, se je za vstop na trg poslovnih aplikacij odločil sorazmerno pozno, šele leta 2004. Posledica poznega vstopa na trg je relativno majhen tržni delež, ki je v svetovnem merilu bistveno večji – Oracle po poročilih neodvisnih analitskih hiš zaseda prvo mesto po tržnem deležu na področju poslovnih aplikacij za upravljanje s človeškim kapitalom (Human Capital Management – HCM), za upravljanje odnosov s strankami (Customer Relationship Management – CRM), za upravljanje s preskrbovalnimi verigami (Supply Chain Management – SCM).

V dobrih dveh letih se slovenski Oracle lahko pohvali z nekaj uspešnimi projekti, med katere nedvomno sodijo projekti implementacije v Uniorju, IUV-ju in IPS-u, ki so bili predstavljeni na Dnevu Oracle Aplikacij.

Med ključne dejavnike za prodor in uspeh na slovenskem tržišču nedvomno sodi prilagoditev produktov slovenskemu tržišču. Slovenjenje in lokalizacija ključnih aplikacij Oracle E-Business Suita je kompleksen projekt, ki poteka neprekinjeno od priprav na vstop na slovensko tržišče. Samo za ilustracijo, doslej je prevedenih v slovenski jezik več kot 1.200.000 besed in stavčnih zvez, ki se ob vsakem popravku ustrezno ažurirajo. Pomemben delež pri lokalizaciji, tj. prilagajanju Oracle Aplikacij na zahteve slovenske zakonodaje, imajo domači partnerji Četrta pot, MAOP in OSIR.


Prijavi napako v članku