Računalništvo, telefonija
01.07.2014 09:14

Deli z drugimi:

Share

CTL Chromebook: Prenosnik za učence in učitelje!

Cenovno ugodni prenosnik CTL NL6 Education Chromebook ima za lažje prenašanje na voljo celo priročen ročaj.
Cenovno ugodni prenosnik CTL NL6 Education Chromebook ima za lažje prenašanje na voljo celo priročen ročaj.

Ameriško podjetje CTL je prijetno presenetilo s pripravo prenosnega računalnika Chromebook, saj je pisan na kožo tako učiteljem kot učencem. Novost je namreč opremljena z dovolj zmogljivo strojno opremo, ki bo zlahka kos tudi nekoliko zahtevnejšim opravilom, njena maloprodajna cena onkraj luže pa znaša komajda preračunih 200 evrov. Novost naj bi proti koncu poletja prispela tudi na staro celino, evropski trgovci pa naj bi se bili od novosti pripravljeni ločiti za okoli 300 evrov.

Prenosni računalnik CTL NL6 Education Chromebook je v primerjavi s sorodnimi prenosniki relativno zmogljiv, saj je opremljen s 4-jedrnim Intelovim procesorjem Celeron N2930 frekvence 1,83 gigahercev oziroma 2,16 gigahercev v načinu Turbo (sredice Bay Trail), sistemskim pomnilnikom kapacitete štiri gigabajte in vgrajenim pomnilnikom s 16 gigabajti prostora. Za izris kakovostnih slik pa skrbi 11,6-palčni (29,5-centimetrski) zaslon ločljivosti 1-366 x 768 slikovnih točk.

Cenovno ugodni prenosnik CTL NL6 Education Chromebook se lahko pobaha še z bralnikom pomnilniških kartic SD, spletno kamero ločljivosti enega milijona slikovnih točk, podporo za brezžični omrežji Wi-Fi in Bluetooth ter priključki HDMI, USB 3.0 in USB 2.0. Standardna baterija kapacitete 3.200 miliamperskih ur pa zadošča za okolii 9,5 ur avtonomije delovanja. Prenosnik je za nameček opremljen še z vodotesno tipkovnico in pasivnim hlajenjem, zato je pri delovanju povsem neslišen.


Prijavi napako v članku