Poslovne rešitve
Programska oprema
Varnost
07.11.2022 13:34
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

CREAplus podpira najbolj občutljive varnostne mehanizme pri globalnem digitalnem poslovanju

V podjetju CREAplus za enega vodilnih svetovnih proizvajalcev strojne kriptografske opreme Utimaco razvijajo upravljavski sistem za strojne varnostne module, ki skrbijo za varno procesiranje zaupnih podatkov.

Podjetje CREAplus je za priznanega nemškega proizvajalca kriptografskih rešitev Utimaco razvilo novo generacijo programske opreme u.trust 360 za upravljanje in nadziranje strojnih varnostnih modulov HSM. Strojni varnostni moduli so naprave, katerih osnovni namen je varno ustvarjanje naključnih velikih števil, ki jih nato naprava uporabi za izdelavo javnih in zasebnih ključev pri digitalnih podpisih, pri šifriranju digitalnih podatkov in transakcij ter ostalih pristopih za kriptografsko ščitenje digitalnih sredstev. Utimaco svoj upravljavsko-nadzorni sistem uporablja za naprave Atalla AT1000, ki jih za ščitenje plačilnega prometa uporabljajo največji procesorji plačilnih kartic na svetu. Sistem podpira tudi strojne varnostne module CryptoServer in CP5 za ustvarjanje kvalificiranih digitalnih podpisov in pečatov ter za procesiranje zaupnih podatkov.

»Ponosni smo, da nas je Utimaco prepoznal kot strateškega partnerja za razvoj upravljavskega sistema za njihove rešitve. To pomeni, da naše znanje izkoriščajo največji procesorji kartičnega poslovanja in banke. Gre za veliko potrditev našega znanja in kakovosti razvoja programske opreme,« je povedal Mitja Trampuž, direktor podjetja CREAplus.

V podjetju CREAplus so pri razvoju nove generacije rešitev u.trust 360 sodelovali tudi z največjimi uporabniki, ki imajo posebne zahteve. Takšen neposreden stik podjetju pomaga pri razumevanju delovanja obsežnih sistemov strojnih varnostnih modulov, kje recimo deluje tudi po več sto naprav Atalla AT1000. Na osnovi teh izkušenj razvojna ekipa v CREAplus poenostavlja in optimizira upravljavsko-nadzorni sistem, hkrati pa podpira pospešen razvoj kriptografskih storitev v oblaku.

Kot napoveduje Trampuž, bodo skupaj z Utimacom v rešitev u.trust 360 postopoma vključili celoten nabor strojnih varnostnih rešitev, ki jih ponuja podjetje na svetovnem trgu.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
CREAplus

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CREAplus d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CREAplus d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

creaplus_logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CREAplus d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več