Računalništvo, telefonija
15.02.2008 09:36
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

CREA USA Tour 2008

Člani Društva študentov informatike (DŠI) se ob zaključku študija podajajo na nepozabno in z vidika znanja ter novih izkušenj neprecenljivo strokovno ekskurzijo po zahodni obali ZDA, ki bo potekala od 3. marca do 9. aprila 2008.
Poudarek projekta CREA USA Tour 2008 je na pridobivanju dobrih praks, spoznavanju pogojev za ustanovitev, preživetje in rast novih visokotehnoloških podjetij ter interakcij med univerzami, raziskovalnimi centri in gospodarstvom.

Na svoji poti bodo obiskali znamenite univerze (Berkeley, Stanford …), se udeležili predavanj priznanih predavateljev ter obiskali nekatera vodilna računalniška podjetja in njihove razvojne centre (Google, Oracle …), ki se po večini nahajajo v Silicijevi dolini, središču visokotehnološkega razvoja, podjetništva in inovativnosti. Med potjo ne bodo spregledali niti naravnih in kulturnih znamenitosti Amerike. Ekskurzija je dobra priložnost za promocijo Slovenije in slovenskih podjetij v ZDA, v domačem prostoru pa pomemben korak k močnejšemu sodelovanju med univerzitetnimi kadri in podjetji, ki je še kako potrebno za razvoj gospodarstva in družbe znanja.

Njihovo pot do znanja lahko spremljajte na njihovem blogu.


Prijavi napako v članku