Programska oprema
13.04.2006 14:01
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

CREA – pionir elektronskega poslovanja

Podjetje CREA že četrto leto zapored z eno od svojih rešiteva varnega elektronskega poslovanja zagotavlja elektronsko podpisovanje predračunov in računov za obiskovalce Microsoftove NT konference. Udeleženci na portalu konference prejmejo tako predračun kot kasneje račun le v elektronski obliki, oba podpisana s pomočjo rešitve CreaSign podjetja CREA.

CREA je kot pionir elektronskega poslovanja za slovenski Microsoft že leta 2003 za udeležence NT konference pripravila rešitev elektronskega podpisovanja računov, povsem v skladu z veljavno zakonodajo na tem področju. Šlo je za prvi slovenski primer v elektronski obliki posredovanega računa z elektronskim podpisom, ki ga je kot zakonsko veljavnega potrdila Davčna uprava RS, uporablja pa ga poleg ostalih uporabnikov tudi Gospodarska zbornica Slovenije. Rešitev elektronskega podpisovanja dokumentov CreaSign bo letos na NT konferenci uporabljena že četrtič zapored.

“Že v preteklih letih smo z uporabo rešitve CreaSign bistveno znižali stroške NT konference, saj smo se izognili pošiljanju papirnatih predračunov in računov udeležencem,” je dejal Jaka Stele, generalni direktor slovenskega Microsofta. “Ravno take rešitve dokazujejo poslovno vrednost informacijskih tehnologij in inovativnost naših partnerjev, kot je CREA.”

CreaSign je programski gradnik, ki omogoča preprosto ustvarjanje in preverjanje elektronskih podpisov v okviru različnih računalniških aplikacij. Preprosto ga je mogoče vgraditi v obstoječe programske rešitve in izvesti enostaven prehod na varno elektronsko poslovanje. CreaSign zagotavlja skladnost z lokalno zakonodajo, davčnimi predpisi, računovodskimi in tehničnimi standardi ter evropskimi smernicami na tem področju. Elektronski podpis, izdelan z gradnikom CreaSign, je zakonsko povsem enakovreden lastnoročnemu podpisu. Z njim je zagotovljena verodostojnost dokumenta, onemogočen pa je tudi kakršenkoli nepooblaščen poseg v dokument.


Prijavi napako v članku