Življenjski slog
22.08.2023 09:06
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

CPU: Prilagodljiv študij in velika prednost – predavatelji iz gospodarstva

V življenju se nam zlahka zgodi, da bi radi popravili svoje »napake« in preteklosti in končno dokončali študij. Ali pa se študija lotili povsem na novo. Če razmišljate o konkretnem koraku naprej, je pravi naslov Center za poslovno usposabljanje (CPU).
CPU je kot nalašč tudi za tiste, ki nimajo časa za prilagajanje urnikom – je študij, ki se vam prilagaja glede na vašo dinamiko.
CPU je kot nalašč tudi za tiste, ki nimajo časa za prilagajanje urnikom – je študij, ki se vam prilagaja glede na vašo dinamiko.

CPU višja strokovna šola je sodobna in dinamična izobraževalna institucija, ki nudi vrsto prednosti in inovativnih pristopov. Eden izmed teh je, da vam bodo znanje predajali tudi predavatelji iz gospodarstva. CPU je kot nalašč tudi za tiste, ki nimajo časa za prilagajanje urnikom – je študij, ki se vam prilagaja glede na vašo dinamiko.

Izkušnje iz prakse

Predavatelji, ki jim lahko prisluhnete na CPU (Center za poslovno usposabljanje – Višja šola), imajo strokovno znanje in bogate praktične izkušnje iz gospodarstva. Ena izmed mnogih prednosti študija na CPU je, da posebno pozornost namenja zagotavljanju kakovostnih pogojev za aktivno delo in druženje na predavanjih in vajah. Z druženjem študenti pridobivajo in krepijo številne »mehke veščine«, vseeno pa je na voljo vsa oprema tudi za delo na daljavo. Tovrstno obliko študijskih aktivnosti vodstvo šole usklajuje s predavatelji in študenti.


Študij je podprt z elektronsko učilnico, v kateri je vedno na voljo strokovna literatura, vsa potrebna gradiva in obvestila, povezana s študijem in dodatnimi priložnostmi za učenje in delo študentov.


Izkušnje kažejo, da študenti, ki so v času študija med seboj povezani, napredujejo hitreje in praviloma v rokih zaključijo študijske obveznosti. Organizacija študija omogoča, da si vsak študent vsaj dvakrat na teden vzame čas samo zase in se v družbi kolegov z enakim ciljem osredotoči na študij. Kakovostna predavanja in bogate diskusije jim olajšajo samostojno delo.


Višješolski študijski program informatika

Med vsemi programi višješolskega izobraževanja, ki si jih lahko ogledate TUKAJ, naj izpostavimo INFORMATIKO. Študij traja dve leti. Med poklicnimi kompetencami pa boste kot inženir/ka informatike lahko svetovali in nudili tehnično podporo uporabnikom pri uporabi IKT; nameščali, vzdrževali in servisirali IKT opremo; načrtovali in gradili omrežja; nameščali in administrirali strežnike; načrtovali, razvijali in uvajali celovite programske rešitve; izdelovali spletne strani in še več.


Pomembno je, da bodo študenti znali znanje uporabiti v praksi

Izredno pomembno je, da bo znanje, ki ga pridobivamo danes, jutri uporabno pri delu ali v zasebnem življenju. Zato se predavatelji na CPU odzivajo na potrebe in izzive, ki jih študenti prinašajo iz svojih delovnih okolij. Tako jim pomagajo pri reševanju konkretnih situacij, posredujejo sodobno znanje in vse spodbujajo k razmišljanju in sprotni aktivnosti.

CPU se nahaja na lahko dostopni lokaciji sredi Ljubljane z brezplačnimi parkirnimi mesti pred vrati predavalnic.

Kaj pa v primeru, če študent nima časa, da bi redno obiskoval organiziran študij? V tem primeru lahko opravi vaje, vsebino pa naštudira sam, ko mu čas dopušča.

Se že prej pridobljene kompetence na CPU upoštevajo?

V primeru, da ima študent kakršnekoli delovne izkušnje, bodo na CPU kompetence preverili in jih upoštevali pri zbiranju kreditnih točk.

Prav tako upoštevajo izpite, ki jih je študent morda opravil na drugi višji ali visokošolski organizaciji.

Vsako ovrednoteno znanje šteje in na CPU so mnenja, da mu je potrebno priznati njegovo veljavo.

V izredni študij se lahko vpiše kandidat ne glede na to kaj, kdaj in kolikokrat je že bil vpisan v redne višje ali visokošolske študijske programe.

Dodaten plus – povezanost z Gospodarsko zbornico Slovenije

Bogata mreža domačih podjetij, kjer lahko študenti opravljajo kakovostno praktično izobraževanje je še en magnet za vse bodoče študente. To CPU zagotavlja skupaj z Gospodarsko zbornico Slovenije in z njenimi člani.

CPU Višja strokovna šola je tudi nosilec razširjene ERASMUS+ listine za mobilnost študentov. Izkušnje, pridobljene v tujini, so vedno zelo cenjene tudi v podjetjih.

Študente vabijo, da postanejo del mreže 1330 diplomantov, inženirjev informatike, inženirjev gradbeništva, poslovnih sekretarjev in ekonomistov, ki so diplomirali na Centru za poslovno usposabljanje in se pridružijo več kot polovici tistih, ki so v dveh letih po dokončanju študija napredovali, spremenili delovno mesto ali pa so menjali delovno okolje in so danes bolj zadovoljni.

Vabijo tudi podjetja in druge organizacije, da se vključijo v mrežo tistih, ki uspešno in kakovostno prenašajo svoje znanje in izkušnje na bodoče sodelavce.

Ne oklevajte – začnite graditi svojo prihodnost takoj

CPU že več kot 30 let izvaja izobraževanja za potrebe gospodarstva. Zrasel je pri Gospodarski zbornici Slovenije in se razvil v sodobno, dinamično izobraževalno institucijo.

Obiščite spletno stran  www.cpu.si.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
izobraževanje


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več