Računalništvo, telefonija
10.04.2020 09:30
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

COVID-19 in potencialne posledice v kritični infrastrukturi

Omilite vplive potencialnih varnostnih tveganj povezanih s COVID-19 na delovanje vaše kritične infrastrukture
Kaj lahko organizacija stori za kibernetsko varnost v času COVID-19
Kaj lahko organizacija stori za kibernetsko varnost v času COVID-19

Varnostni strokovnjaki se sedaj sprašujemo, kaj lahko sami storimo glede varnosti OT in IoT sistemov, da se pripravimo na potencialen vpliv COVID-19 oz. koronavirusa na našo organizacijo?

Kar se trenutno dogaja po vsem svetu je brez primere in ključno je, da omilimo tveganja za naše družine in prijatelje kot tudi organizacijo. Kot ponudniki in izvajalci storitev za zagotavljanje kibernetske varnosti moramo sprejeti ukrepe za pripravo organizacij na potencialna varnostna tveganja, ki so jim, zaradi izbruha COVID-19, izpostavljena OT-okolja.

Tveganja zaznavamo na vseh ravneh, svetovni, nacionalni, regionalni, družinski ravni… Če se osredotočimo na njih, razumemo, da jih moramo zmanjšati, da ne zbolimo oz. da se znamo v teh nepredvidljivih časih pravilno odzivati. V povezavi s tem (lahko) načrtujemo tudi morebitne prekinitve dela, storitev, dobavnih verig, prevoza, procesov in postopkov, financ ipd.

Kot strokovnjaki za kibernetsko varnost smo usposobljeni in se ukvarjamo s preprečitvijo kibernetskih napadov, dejanskimi napadi in ublažitvijo posledic le teh, tako v IT kot OT okoljih. Pri tem moramo ostati mirni in zbrani. Tako doma kot v službi so torej taktike zmanjševanja tveganj podobne.

Kaj lahko v teh časih stori vaša organizacija?

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SMART COM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SMART COM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SMART COM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku