Programska oprema
12.07.2011 11:14

Deli z drugimi:

Share

Cosmic Panda: Novi vmesnik za YouTube

Prenovljeni spletni portal YouTube je sila pregleden in enostaven za uporabo.
Prenovljeni spletni portal YouTube je sila pregleden in enostaven za uporabo.

Programerji podjetja Google zadnje čase zelo veliko pozornosti namenjajo prenovi grafičnih vmesnikov njihovih najbolj priljubljenih storitev. Ti so nas najprej prijetno presenetili z grafično zelo všečnim projektom socialnega deljenja Google+. Nič manj navdušeni nismo bili nad prenovljenim grafičnim vmesnikom elektronskega poštnega predala Gmail. Ta je namreč ponovno postal zelo pregleden in sila enostaven za uporabo.

Čeprav so programerji podjetja Google ocenili, da bodo za celovito grafično prenovo Gmaila potrebovali še nekaj mesecev, so se pred kratkim lotili še grafičnega vmesnika priljubljenega portala YouTube. Nova podoba največjega ponudnika spletne storitve za izmenjavo filmskih posnetkov nastaja v okviru projekta YouTube Cosmic Panda. Googlovi programerji bodo tu poskušali pripraviti vmesnik, ki bo enostaven za uporabo in bo v osnovi zelo podoben vmesniku, s katerim razpolaga projekt socialnega deljenja Google+.

Portal YouTube Cosmic Panda, ki je dosegljiv na spletnem naslovu http://goo.gl/e6XQy, daje uporabniku občutek večje odprtosti in preglednosti. Na zgornjem delu zaslona namreč vidimo le videoposnetek, medtem ko so vse ostale informacije postavljene na spodnjo stran in nam pri gledanju videa ne skačejo v oči. Slike videoposnetkov so bile nekoliko povečane. Na voljo je še možnost enostavnega spreminjanja predlog in osebnih nastavitev. Ozadje je tu nekoliko temnejše, tako da poudari vsebino videa. Portalu YouTube Cosmic Panda po vsej verjetnosti manjka le še povezava s projektom socialnega deljenja Google+ in bo popoln. A ne?

Vas zanima več iz te teme?
YouTube iskalnik

Prijavi napako v članku