Računalništvo, telefonija
21.03.2007 10:06

Deli z drugimi:

Share

CodeMeter zdržal na tekmovanju hekerjev

Na mednarodnem hekerskem tekmovanju, ki ga je priredilo podjetje Wibu-Systems in ki je potekalo od 1. februarja do 14. marca, je sodelovalo 1092 tekmovalcev iz 27 držav. Največ jih je bilo iz Nemčije, sledile pa so Kitajska, ZDA, Velika Britanija in Ukrajina. Njihova naloga je bila prebiti programsko zaščito CodeMeter (v bistvu USB ključek s posebno programsko zaščito), katerega so razvili pri Wibu-Systems.
Vsi prijavljeni so se s programom seveda spoprijemali doma na osebnih računalnikih. In po šestih tednih truda ni naloga uspela niti enemu samemu hekerju. Nekateri tekmovalci iz Nemčije, Kitajske in eden iz Poljske so podjetju posredovali delne rešitve in predlagali, kako še izboljšati zaščito, zakar so vsak prejeli po 1000 evrov. To pa je bilo bolj ali manj tudi vse.
Upali smo, da bo CodeMeter zdržal napade in zato smo z rezultatom zelo zadovoljni, je med drugim povedal Oliver Winzenried, eden glavnih pri Wibu-Systems. Razlog za veselje vsekakor ima: njihov program je ostal nepremagan, glavne nagrade niso potrebovali dodeliti in dobili so neprecenljive predloge za nadaljni razvoj svoje rešitve.


Prijavi napako v članku