Računalništvo, telefonija
20.06.2011 10:47

Deli z drugimi:

Share

CityVille na mobilniku

Nikoli več brez spletne igre CityVille!
Nikoli več brez spletne igre CityVille!

Verjetno ste vsi, ki uporabljate socialno omrežje Facebook, v zadnjem času od kakšnega prijatelja ali znanca že dobili povabilo, da se pridružite igralcem iz dneva v dan bolj priljubljene spletne igre CityVille. Tu pravzaprav gre za spletno računalniško igro, ki je precej podobna igri FarmVille, le da namesto kmetije skupaj s prijatelji in znanci gradimo velemesto. Ker mnogi ne morejo brez priljubljene računalniške igre niti ko so na poti ali na dopustu, je programska hiša Zynga pripravila njeno mobilno različico.

Spletna igra CityVille za pametne mobilne telefone se nekoliko razlikuje od tiste, ki je namenjena osebnim in prenosnim računalnikom. Medtem ko so strategije in igralni mehanizmi povsem enaki, so pri mobilni različici cilji in naloge igre usmerjeni v postavitev majhne države in ne veličastnega velemesta. Tu lahko povabimo prijatelje ali navidezne junake igre z namenom, da ti na našem ozemlju postavijo njihove skupnosti. Prijatelji nam bodo tu seveda v veliko pomoč pri izpolnjevanju zadanih nalog.

Mobilna različica priljubljene računalniške igre CityVille je trenutno na voljo le kanadskim igričarjem. Najkasneje do konca septembra bo na voljo še v preostalih kotičkih sveta. Programska hiša Zynga si tu kakopak obeta bajne zaslužke, saj samo »običajno« različico igre CityVille mesečno igra več kot 90 milijonov uporabnikov socialnega omrežja Facebook. Očitno je avtorjem priljubjene igre uspelo najti ravno pravo mešanico sestavin, ki so potrebne za uspeh. Ali je spletna igra CityVille tudi vas že osvojila ali celo zasvojila?


Prijavi napako v članku