Računalništvo, telefonija
29.07.2013 18:04

Deli z drugimi:

Share

Čistokrvna moč SSD tehnologije

V zadnjem času je SSD/Flash tehnologija prodrla že v vse pore informacijskih tehnologij in čeprav cene vztrajno padajo, so še vedno na bistveno višjem nivoju, kot pri klasičnih trdih diskih.
HP 3PAR StoreServ 7450
HP 3PAR StoreServ 7450

In vendar obstajajo IT okolja, kjer so zmogljivosti absolutno na prvem mestu in so podjetja za to tudi pripravljana plačati. Ravno zato so pri HP-ju nedavno odkrili tančico novemu predstavniku 3PAR StoreServ diskovnih polj in sicer različici zgolj s SSD diski in oznako 7450. Če vam 550.000 IO operacij na sekundo in odzivni čas 0,7 milisekund kaj pomeni, potem veste, o čem je govora!


Pa poglejmo, kaj omogoča omenjene zmogljivosti? Tehnologija krmilnikov, podprtih s Flash spominom, vsebuje algoritme, ki dinamično prilagajajo granularnost oziroma razdrobljenost podatkov pri IO operacijah, kar znižuje latenco ter povečuje hitrost transakcij. Poleg tega programska oprema 3PAR Priority Optimization zagotavlja, da se operacije prilagajajo specifičnim obremenitvam, s čimer se izboljša celostna zmogljivost sistema.

Tradicionalno zasnovana diskovna polja so zaradi izpolnjevanja zahtev po količini razpoložljivega prostora pogosto predimenzionirana in zato draga. HP 3PAR sistemi to učinkovito rešujejo s t.i. »Thin Built« tehnologijo, kjer odstranjevanje alociranega, vendar nezasedenega prostora, izvaja dedicirana strojna oprema, brez da bi to vplivalo na zmogljivosti. Pri večini glavnih tekmecev se ti procesi izvajajo zgolj na programskem nivoju in so zato neučinkoviti. Omeniti velja še eno značilnost in sicer samodejno porazdelitev IO operacij na vse SSD vire, kar močno poveča propustnost ter podaljša življenjsko dobo SSD diskov s tem, da odpravlja t.i. vroče točke (“hot spots”).


HP Data Protector 8

Omenjeno diskovno polje polno podpira najnovejša različica programske opreme za arhiviranje podatkov HP Data Protector 8. Več informacij…

Za več informacij ali ponudbo se lahko obrnete na podjetje ATR.SIS iz Trzina, ki je HP Professional Storage Specialist.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ATR.SIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ATR.SIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ATR.SIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku