Računalništvo, telefonija
27.01.2005 11:56
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cisco Systems prevzema Airespace

Podjetje Cisco Systems je objavilo potrjen dogovor za prevzem zasebnega podjetja Airespace iz San Joseja v Kaliforniji. Airespace je ponudnik sistemov brezžičnega etherneta (WLAN), ki ponuja varne, prilagodljive in cenovno učinkovite rešitve za podjetja in domače uporabnike. Njegova paleta izdelkov bo razširila ponudbo rešitev WLAN podjetja Cisco in pospešila dobavo ključnih zmogljivosti in dodatkov za WLAN vsem strankam podjetja Cisco. Paleta izdelkov namreč vključuje krmilnike WLAN, dostopovne točke, programsko opremo za upravljanje omrežij WLAN in določanje lokacij uporabnikov ter varnostne rešitve, vključno z IDS. Prevzem bo podjetju Cisco omogočil delovati na širšem spektru tržnih segmentov in integrirati napredne zmogljivost v obstoječe izdelke Cisco.

V skladu z dogovorom bo Cisco za Airspace odštel približno 450 milijonov dolarjev v delnicah in predvidenih možnostih nakupa novih izdaj delnic. Prevzem mora zadostiti številnim standardnim pogojem v skladu s protitrustovsko zakonodajo ZDA in bo predvidoma zaključen v tretjem četrtletju Cisco fiskalnega leta 2005, ki se zaključi 30. aprila 2005.

S priključitvijo Airespaceovih izdelkov in tehnologij bo Cisco ponudil najmočnejši in najobsežnejši niz rešitev WLAN v celotni industriji, namenjen raznolikim strankam in njihovim potrebam. V bližnji prihodnosti bo Cisco še naprej ponujal in podpiral tako obstoječe lastno ogrodje Structured Wireless-Aware Network (SWAN), kot tudi Airespacove linije izdelkov.

Ob zaključku prevzema se bo Airespace priključil skupini za podatkovne centre, preklopnike in brezžične tehnologije pri Cisco Systems. Airespace je bil ustanovljen julija 2001 in ima približno 175 zaposlenih.


Prijavi napako v članku