Računalništvo, telefonija
05.07.2006 07:14
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cisco Systems pomagal tretji največji francoski banki

Arpege, oddelek za informatiko, tretje največje francoske banke, Groupe Caisse d’Epargne, bo v okviru postavitve omrežne arhitekture za podatkovne strežnike Cisco Data Center Network Architecture v petih tehnoloških središčih v osrednji in južni Franciji uporabil Cisco rešitev Wide Area File Services. Cisco je pri razvoju rešitve sodeloval s podjetjem Telindus, ki ima status Cisco Gold partnerja, rešitev pa naj bi po predvidevanjih za kar polovico zmanjšala stroške omrežne infrastrukture za prostrana omrežja (WAN) banke. To so dosegli z manjšo potrebo po nadgrajevanju omrežnih povezav velike pasovne širine, prek katerih se podatki v omrežjih WAN izmenjujejo.

Arpege, ki ponuja informacijske storitve za banko Groupe Caisse d’Epargne in ima 26 milijonov strank, 4.700 podružnic in 5.300 bankomatov, želi povezati podatke s petih ločenih lokacij v eno skupno podatkovno središče. To so dosegli z uporabo rešitve Cisco Wide Area File Services, ki omogoča zmanjšanje števila strežnikov, obenem pa prinaša rešitev tudi za izpeljavo postopkov v skladu z Basel II.

Rešitev Wide Area File Services, ki je del prodajne palete Cisco Application Networking Services, izboljša dostopni čas do podatkov za uporabnike na omrežju WAN, obenem pa ponuja izboljšave tudi na področju deljenja in obdelave podatkov ter varnosti. Tudi po združitvi več lokacij v skupno podatkovno središče mora Arp?ge še vedno dostopati do podatkov in dokumentov iz vseh delov podjetja, tehnologija Wide Area File Services pa bo poleg tega tudi olajšala dostop do podatkov, katerih razpoložljivost je bila doslej omejena samo na eno izmed lokacij. Rešitev omogoča tudi transparenten pregled nad omrežjem, kar olajša postavitev omrežja in nadzor.

David Gosselin, tehnični direktor za podporo pri podjetju Arpege, je povedal: “Tehnologija podjetja Cisco Systems omogoča vse prednosti centraliziranega nadzora nad podatki, kot so nižja cena in bolj učinkovita obdelava podatkov, obenem pa uporabnikom v prostranem omrežju vseeno ponuja dostopni čas do podatkov in programov, primerljiv z dostopnimi časi v lokalnem omrežju. Brez tehnologije Cisco Wide Area File Services bi pri uporabnikih prišlo do daljših zakasnitev med dostopanjem do podatkov, kar bi precej okrnilo njihovo storilnost. Cisco Systems smo izbrali zato, ker je njihov sistem WAFS najzmogljivejši, obenem pa je tehnologija podjetja ne le zanesljiva, temveč tudi preprosta za uporabo, postavitev in nadzor.”

Arpege pričakuje večji nadzor nad obdelavo in zaščito podatkov, saj bodo podatki, ki so bili prej razpršeni po petih regionalnih središčih, odslej shranjeni v osrednjem podatkovnem središču. Iz središča lahko lažje izpeljejo tako izdelavo varnostnih kopij podatkov v realnem času ter vzpostavljanje varnostne politike kot tudi šifriranje podatkov. Združitev podatkov iz prej ločenih tehničnih središč bo Arpegeju olajšala tudi nadzor nad tem, kateri uporabniki smejo dostopati do določene vrste podatkov.

Arpege za omogočanje storitev regionalnim centrom uporablja iste povezave WAN z možnostjo kakovosti storitev (QoS). Ob tehnologiji Cisco Wide Area File Services lahko Arpege sedaj uporabnikom na oddaljenih lokacijah omogoča tudi dostop do storitev v okviru Cisco Unified Communications prek združene omrežne infrastrukture. Z izkoriščanjem zmožnosti, ki jih ponujajo usmerjevalniki tretjega nivoja in tehnologije QoS na povezavah WAN, lahko Arpege nastavi prioriteto za vsak program in storitev v omrežju, ne da bi ob tem moral ustvarjati posebne omrežne tunele, prek katerih bi potekale datotečne storitve. Vsi spletni programi, transakcijski sistemi in sistemi za izdelavo varnostnih kopij namreč tečejo na isti omrežni infrastrukturi WAN.

Rešitev podjetja Cisco pri Arpegeju bo v oddaljenih središčih za združevanje podatkov uporabljala rešitev Cisco Wide Area Application Engine, ta pa bo prek nadzorovanih povezav WAN povezana z osrednjim sistemom v podatkovnem središču. Arhitektura Cisco Data Center Network Architecture temelji na večnivojskih stikalih Cisco MDS 9000 in stikalih družine Cisco Catalyst 6500 Series ter požarnih zidovih Cisco PIX v osrednjem podatkovnem središču, ki omogočajo shranjevanje in restavriranje podatkov v omrežju SAN. Omrežna stikala in varnostni mehanizmi podjetja Cisco v oddaljenih lokacijah omogočajo varen prenos podatkov.


Prijavi napako v članku