Programska oprema
03.11.2006 07:32

Deli z drugimi:

Share

Cisco Systems napovedal prevzem podjetja Orative

Podjetje Cisco Systems je napovedalo dokončen dogovor o prevzemu podjetja Orative Corp. iz San Joseja v Kaliforniji, ki je v zasebni lasti. Orative je razvil aplikacijo, ki bo Ciscu omogočila razširitev nabora rešitev Unified Communications na mobilne naprave, kot so mobilni in pametni telefoni.

Marca 2006 je podjetje Cisco Systems napovedalo sistem Unified Communications, ki temelji na storitveno usmerjeni omrežni arhitekturi (SONA). Ta podjetjem vseh velikosti omogoča integracijo svojih komunikacijskih sistemov z IT infrastrukturo, s čimer dobijo enotno komunikacijsko platformo. Cisco Unified Communications je sistem govornih, video in IP komunikacijskih izdelkov in aplikacij, ki omogoča učinkovitejšo komunikacijo, saj izkoristi vse storitve, ki se nahajajo v omrežju ter jih ponudi na vsaki napravi, kjerkoli in kadarkoli.

Orative razvija mobilno programsko opremo, ki razširja zmogljivosti sistema Cisco Unified Communications na področju komunikacij in sodelovanja za poslovne uporabnike mobilnih telefonov. S programsko opremo Orative Enterprise Software lahko namreč uporabniki mobilnih telefonov usklajujejo pogovore, sodelujejo s sodelavci, si ogledajo informacije na sporočilih glasovne pošte Unity, pregledajo neželene telefonske klice in motnje ter varno dostopajo do osebnih in poslovnih telefonskih imenikov. Cisco in Orative bosta s Cisco Unified CallManager za nadzor klicev, Cisco MeetingPlace za sodelovanje in Cisco Unity kot platformo glasovne pošte preobrazila mobilni telefon v pravo poslovno napravo.

“Sistem Unified Communications omogoča podjetjem izkoristiti svoja Cisco omrežja kot platformo za nudenje t. i. quadruple play storitev – govornih, video, podatkovnih in mobilnih storitev – prek boljšega uporabniškega doživetja,” je povedal Don Proctor, višji podpredsednik skupine za govorno tehnologijo pri podjetju Cisco Systems. “Prevzem Orativa bo podjetju Cisco Systems omogočil nadaljnje izpolnjevanje obljube širitve doživetja Unified Communications iz omrežnih storitev na mobilne naprave.”

V skladu s pogoji teh dogovorov bo Cisco za Orative odštel približno 31 milijonov dolarjev v gotovini. Prevzem mora zadostiti še različnim standardnim pogojem, vključno z odobritvijo s strani državnih regulatorjev in bo predvidoma zaključen v drugem četrtletju Ciscovega fiskalnega leta 2007.

Orative je bil ustanovljen leta 2002 in ima na sedežu podjetja v San Joseju v Kaliforniji 33 zaposlenih. Po zaključku prevzema bosta ekipa iz Orativa in njihov nabor izdelkov integrirana v skupino za govorno tehnologijo v podjetju Cisco Systems.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več
Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več

PRICEPILOT d.o.o.

Triglavska cesta 36, 4240 Radovljica, Tel: 031 312 038
Price Pilot je slovenska platforma za spletno naročanje v salonih, zdravstvenih ordinacijah, avtoservisnih delavnicah in pralnicah. Več