Strojna oprema
26.01.2008 13:55

Deli z drugimi:

Share

Cisco izboljšal zmogljivost požarnega zidu

Da bi ustregli vse večjim zahtevam podjetij po večji zmogljivosti in prilagodljivi omrežni varnosti, je Cisco objavil, da so zdaj na voljo njihove zmogljive varnostne naprave Cisco ASA 5580 Series. Nova, visokozmogljiva platforma Cisco ASA 5580 se lahko uporabi kot prilagodljiv požarni zid s prepustnostjo do 20 gigabitov na sekundo (Gb/s) ali kot koncentrator za oddaljeni dostop do 10.000 uporabnikov v omrežjih VPN s standardi Secure Sockets Layer (SSL) in IP Security (IPsec).

Internet in aplikacije Web 2.0 napovedujejo silovit razmah številnih novih naprav in množično uporabo kompleksnih vsebin, ki obremenjuje obstoječo varnostno infrastrukturo. Današnji varnostni sistemi pogosto niso kos velikemu številu transakcij ali pravilnikom o varnosti, ki so potrebni v teh okoljih. Zato se osebje informacijske tehnologije (IT) trudi zagotoviti vsaj osnovne storitve varnosti, kaj šele, da bi imeli nadzor nad velikansko količino varnostnih dogodkov, ki jih generirajo sistemi in so potrebni za spremljanje, nadzor in zagotavljanje združljivosti z zakonodajo.

Izjemno visoka zmogljivost za podatkovne centre in velika podjetja
Rešitev Cisco ASA 5580 Series je namenjena za podatkovne centre in internetne prehode z aplikacijami, ki uporabljajo različne medije, opravijo veliko število transakcij in so občutljive na latenco: zagotavlja varnostno rešitev z najboljšo prepustnostjo na trgu, največjo hitrostjo povezave v industriji, veliko konfiguracijo pravilnikov in zelo nizko latenco. Zaradi tega naprava ustreza varnostnim zahtevam organizacij, ki imajo najzahtevnejše aplikacije, kot so na primer glasovne, video ali podatkovne varnostne kopije, znanstveno ali omrežno računalništvo in finančno-poslovni sistemi.

Rešitev Cisco ASA 5580 Series ponuja varnostni napravi Cisco ASA 5580-40 in Cisco ASA 5580-20 ter Cisco ASA 5580-20 Remote Access VPN Concentrator. Vrhunska naprava Cisco ASA 5580-40 omogoča do dva milijona hkratnih povezav, 750.000 pravilnikov o varnosti in prepustnost požarnega zidu z 10 gigabiti na sekundo, ki jo je mogoče razširiti do 20 gigabitov na sekundo za aplikacije z veliko količino podatkov, kot je izmenjava videov ali omrežno shranjevalno okolje. Oba modela Cisco ASA 5580-20 podpirata do enega milijona hkratnih povezav in prepustnost požarnega zidu s 5 gigabiti na sekundo. Vsi modeli omogočajo največjo hitrost povezave v industriji s 150.000 povezavami na sekundo in izjemno nizko latenco 30 mikrosekund, delujejo pa tudi v delovnih okoljih z mešanim prometom. To IT oddelkom v podjetju zagotavlja potrebno zmogljivost in hitrost, ne da bi bili pri tem učinkovitost in zanesljivost manjši.

Rešitev Cisco ASA 5580 Series z izboljšavami tehnologije NetFlow v9 lahko obdeluje veliko količino varnostnih dogodkov. V tehnologijo NetFlow v9 za Cisco ASA 5580 je vdelanih 11 let Ciscovih inovacij v telemetriji omrežja NetFlow z novimi funkcijami za varnostne dogodke: število in velikost posameznih sporočil o varnostnih dogodkih je manjše, združevanje dogodkov pa je enostavnejše. Če želite ugotavljati povezave med varnostnimi dogodki in pripravljati poročila, lahko varnostne dogodke NetFlow v9 pošljete v Cisco NetFlow Collector, v nek drug sistem za združevanje, ki podpira varnostne dogodke NetFlow v9, ali v prihodnosti tudi v Ciscov sistem za varnost, nadzorovanje, analizo in odzivnost. Rešitev Cisco ASA 5580 Series s tehnologijo NetFlow v9 omogoča upravljanje varnostnih dogodkov, ki izpolnjuje pogoje za varnostni nadzor in skladnost v najzahtevnejših okoljih.

Izjemno prilagodljiva rešitev za oddaljen dostop za zahtevnejša okolja
Družina Cisco ASA 5500 je edina izdelčna linija v industriji, ki omogoča oddaljeni dostop VPN s standardom IPsec ter oddaljeni dostop s standardom SSL brez odjemalca, portalni in odjemalski oddaljeni dostop. Platforma, skupaj s ključnimi funkcijami visokozmogljivega požarnega zidu Cisco ASA 5580 Series, je varnostna naprava, ki ščiti tako porazdeljena mesta osrednjega podatkovnega centra kot tudi oddaljene lokacije in mobilne uporabnike. Uporabniki sicer lahko dodajo oddaljeni dostop VPN na kateri koli model naprave Cisco ASA 5500, vendar pa Cisco ASA 5580-20 Remote Access VPN Concentrator v eni platformi združuje napravo in licenco SSL, ki podpira 10.000 uporabnikov hkrati. V skupini lahko Cisco ASA 5580 Series podpira tudi do 100.000 uporabnikov z oddaljenim dostopom.

Prilagodljiv in razširljiv model uvajanja omrežja VPN, ki ga omogoča ASA Cisco 5580 Series, podpira vse končne točke in vrste uporabnikov, med drugim tudi operacijska sistema Microsoft Windows Vista in Windows Mobile ter VPN s SSL z odjemalcem ali brez njega, ki oddaljenim delavcem in partnerjem omogoča, da lahko kadar koli in kjer koli dostopajo do pomembnih podatkov podjetja. Ponuja številne načine za oddaljeni dostop, vključno s Transport Layer Security, Datagram TLS, IPsec in komunikacijo brez odjemalca, ki zagotavljajo veliko prilagodljivost uvajanja. Grafični vmesnik izdelka omogoča lažji nadzor nad administracijo in pravilniki, ekipam IT pa zagotavlja napravo, ki je enostavna za uporabo in sposobna upravljati velik promet.

“Z velikim razmahom prometa IP je močno omajana varnost omrežij podatkovnih centrov, strežnikov in zbirk podatkov,” je povedal Dennis Tokarski, direktor telekomunikacij in omrežnih operacij pri podjetju Del Monte Foods. “Ciscova naprava ASA 5580 je oblikovana tako, da ščiti naše najbolj pomembne in občutljive vire: informacijska sredstva, ki so shranjena v podatkovnih centrih. Cisco ASA 5580 zagotavlja pravo kombinacijo zmogljivosti, integracije in prilagodljivosti, ki neposredno zadevajo kompleksne varnostne zahteve podatkovnih centrov.”

“Uvedba aplikacij Web 2.0 in velik porast števila povezav zahtevata vse bolj zmogljivo varnostno infrastrukturo,” je povedal Mick Scully, podpredsednik upravljanja izdelkov Ciscove skupine za varnostno tehnologijo. “Številne organizacije zaradi vse večjega prometa niso mogle ohraniti svojega stanja varnosti. Ciscova strategija je: ponuditi jim izdelke, ki bodo zadovoljili njihove potrebe. Nedavno smo za boljše preverjanje paketov na trg dostavili senzor za preprečevanje vdorov v podatkovni center, Cisco ASA 5580 pa je najnovejša ponudba podjetja Cisco, ki zagotavlja visokozmogljiv požarni zid in povezljivost VPN. Vsi ti izdelki so rezultat naše strategije za uresničitev samoobrambnega omrežja v visokozmogljivih okoljih z velikanskimi količinami podatkov”.


Prijavi napako v članku