Računalništvo, telefonija
05.10.2013 07:53
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cisco in Facebook za brezplačen Wi-Fi

Podjetji Facebook in Cisco bosta uporabnikom mobilnih naprav omogočili brezplačen dostop do svetovnega spleta v javnih prostorih, kot so na primer hoteli in trgovski centri. Za uporabo novosti se bo potrebno predhodno prijaviti s Facebookovim uporabniškim računom.
Brezžične dostopne točke do svetovnega spleta bodo razveselile marsikaterega uporabnika mobilnih naprav.
Brezžične dostopne točke do svetovnega spleta bodo razveselile marsikaterega uporabnika mobilnih naprav.

Priljubljeno družbeno omrežje Facebook in priznani izdelovalec mrežne opreme Cisco sta pred kratkim sklenila partnerstvo, ki bo razveselilo marsikaterega uporabnika pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov. Podjetji sta se namreč dogovorili, da bosta s skupnimi močmi uporabnikom mobilnih naprav omogočili brezplačen dostop do svetovnega spleta v javnih prostorih, kot so na primer hoteli in trgovski centri. Brezplačni internet bo na voljo prek hitre brezžične povezave Wi-Fi, za njegovo uporabo pa se bo potrebno prijaviti s Facebookovim uporabniškim računom.

Brezplačni dostop do svetovnega spleta je trenutno že v poskusni fazi, kar pomeni, da bo uporabnikom po vsej verjetnosti na voljo še pred koncem leta. Od omenjenega projekta bosta imeli koristi obe podjetji, saj bo Cisco zaslužil na račun prodaje mrežne opreme, Facebook pa bo pridobil večje število uporabnikov in tako tudi lažje spremljal njihove navade. Brezplačni brezžični internet bo sprva na voljo le onkraj luže, z nekoliko sreče pa bi lahko tovrstno storitev dočakali tudi pri nas. V Evropi naj bi bila možnost uporabe tovrstnega interneta namreč na voljo v drugi polovici prihodnjega leta.


Prijavi napako v članku