Operacijski sistemi
10.02.2012 09:10
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Chrome za Android: Evolucija mobilnega brskalnika?

Chrome za Android je enostavno fenomenalen!
Chrome za Android je enostavno fenomenalen!

Podjetje Google je uporabnike mobilnih naprav Android prijetno presenetil s pripravo poskusne različice mobilnega spletnega brskalnika Chrome. Pri novincu je računalniški gigant uspel »vgraditi« vrsto izjemnih funkcionalnosti, ki jih poznamo iz različice namenjene osebnim in prenosnim računalnikom. Tu na primer najdemo možnost navigacije med zavihki in rešitev Omnibox, ki združuje funkcionalnosti tako naslovne kot iskalne vrstice.


Mobilni spletni brskalnik Chrome za Android je seveda povsem prilagojen za uporabo na majhnih zaslonih. Tu je uporabniški vmesnik nadvse okleščen, kar pomeni, da je na voljo več prostora za prikazovanje spletnih vsebin. Za izboljšanje navigacije so Googlovi programerji uporabili funkcionalnost, kjer se z dotikom zaslona prikaže povečano okno s spletno povezavo. Ker mobilni spletni brskalnik Chrome za Android temelji na osnovi pogona JavaScript V8, se za izris grafičnih vsebin uporablja kar vgrajena grafična kartica.


Podjetje Google je dobro poskrbelo tudi za tiste, ki na svetovnem spletu ljubijo zasebnost. Na voljo je namreč način »neviden«, ki poskrbi, da za našim deskanjem po svetovnem spletu ne ostanejo sledi. Če se v mobilni brskalnik prijavimo z Googlovim uporabniškim računom, bomo lahko sinhronizirali zaznamke, gesla in nastavitve, ki jih imamo v brskalniku Chrome na domačem računalniku. To je več kot priročna funkcionalnost, a ne?


Poskusna različica mobilnega spletnega brskalnika Chrome za Android je že na voljo za prenos na spletnem portalu Android Market. Ta je dosegljiva na spletnem naslovu http://goo.gl/E3G05. Poskusno različico mobilnega spletnega brskalnika Chrome lahko prenesete tudi tako, da skenirate QR kodo s svojo mobilno napravo Android. Ta mora imeti nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku