Operacijski sistemi
19.02.2021 18:29
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Chrome OS z možnostjo hitrega zajema zaslonskih slik

Osebni računalniki Chromebook bodo kmalu postali še uporabnejši.
Osebni računalniki Chromebook bodo kmalu postali še uporabnejši.

Nenadna pandemija koronavirusa v lanskem letu, ki se je pojavila čez noč, je organizacije, podjetja in šolski sistem prisilila k hitremu odzivu. Od celotne krize je daleč največ pridobil trg prenosnih in namiznih računalnikov Chromebook. Raziskava je namreč pokazala, da se je prodaja prenosnih in namiznih računalnikov Chromebook v lanskem letu v primerjavi z letom 2019 podvojila, saj se je povečala iz 14,7 milijona na kar 30,7 milijona prenosnikov.

Ker so prenosni in namizni računalniki Chromebook priljubljeni predvsem med šolniki, so programerji podjetja Google v operacijski sistem Chrome OS vgradili napredno možnost zajema zaslonskih slik. Nova možnost bo uporabnikom omogočala zajem zaslonske slike ali videoposnetka na hiter in enostaven način. To bo seveda pisano na kožo predvsem hitri izmenjavi vsebin, in sicer tako med šolniki kot med zaposlenimi.

Nova možnost bo uporabnikom novejših računalnikov Chromebook na voljo skupaj s posodobitvijo operacijskega sistema ChromeOS, ki je predvidena za mesec marec. Posodobitev naj bi skupno prejelo kar 40 namiznih in prenosnih računalniških sistemov Chromebook. Med njimi bomo našli tako klasične računalniške sisteme kot tudi tiste, ki so opremljeni z zasloni na dotik ali pa omogočajo uporabo digitalnega peresa.


Prijavi napako v članku