Računalništvo, telefonija
19.09.2018 06:19

Deli z drugimi:

Share

Priljubljeni brskalnik Chrome dobil podporo za prijavo s prstnimi odtisi!

Google Chrome 70 je prvi spletni brskalnik, ki omogoča prijavo v spletne strani z uporabo prstnega odtisa.
Google Chrome 70 je prvi spletni brskalnik, ki omogoča prijavo v spletne strani z uporabo prstnega odtisa.

Podjetje Google je pred desetimi leti predstavilo prvo različico svojega spletnega brskalnika Chrome, ki je takoj navdušila večino uporabnikov svetovnega spleta. Po podatkih analitičnega podjetja Net Applications tržni delež uporabnikov Googlovega spletnega brskalnika Chrome trenutno znaša kar 62,5 odstotkov. Samo v zadnjem letu je Chrome pridobil 5,9 odstotne točke tržnega deleža, kar je preseglo tudi najbolj optimistične napovedi.

Spletni brskalnik Google Chrome je med uporabniki svetovnega spleta prikljubljen tudi na račun njegove inovativnosti. To so Googlovi programerji dokazali tudi s pripravo najnovejše različice (Chrome 70), saj ta lahko dostopa do bralnika prstnih odtisov, s katerim razpolagajo tako Applovi računalniki Mac kot mobilne naprave Android. To v praksi pomeni, da lahko programerji pričnejo z razvojem spletnih strani, ki bodo omogočale prijavo uporabnikov z uporabo prstnih odtisov, kar bo seveda pripomoglo k še dodatni varnosti in k dokončni odpravi nadležnih gesel.

Spletni brskalnik Google Chrome 70 je trenutno v poskusni fazi, kar pomeni, da še ni namenjen vsakdanji uporabi. Ko pa bo ta dočakal končno različico v naslednjih nekaj tednih verjamemo, da bo že na voljo kar nekaj spletnih strani, ki nam bodo omogočale prijavo zgolj s skeniranjem našega prstnega odtisa na računalniku Mac ali napravi Android.


Prijavi napako v članku