Operacijski sistemi
26.01.2024 14:48
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

ChatGPT v vlogi privzetega digitalnega asistenta za telefone Android

Klepetalnega robota ChatGPT lahko odslejj uporabljamo celo v vlogi prevzeteta digitalnega asistenta na pametnih mobilnih telefonih Android. Za to potrebujemo najnovejšo mobilno aplikacijo ChatGPT za Android in sklenjeno mesečno naročnino na ChatGPT Plus.

Umetna inteligenca ChatGPT je priljubljena zaradi svoje sposobnosti. Ta namreč pomaga uporabnikom pri odgovarjanju na vprašanja, razreševanju težav in zagotavljanju informacij na različnih področjih. S svojo sposobnostjo generiranja naravnega jezika omogoča interaktivno in uporabniku prijazno komunikacijo, kar prispeva k njegovi priljubljenosti.

Podjetje OpenAI nenehno izboljšuje klepetalnega robota ChatGPT. Novejše različice uporabnikom omogočajo celo, da ChatGPT aktivirajo tudi z glasom. Zanimiva funkcija se imenuje ChatGPT Voice in je brezplačno na voljo vsem. Novost omogoča, da z umetno inteligentnim AI botom komunicirate ne samo s pisanjem stavkov v besedilno polje, temveč tudi tako, da z njim govorite. Za to zadošča, da kliknete na gumb in izgovorite svoje vprašanje, ChatGPT ga pretvori v besedilo in ga posreduje velikemu jezikovnemu modelu, pridobi odgovor in ga pretvori nazaj v govor ter vam odgovori glasovno. To še dodatno izboljša uporabniško izkušnjo.

Nedavno pa je nek računalniški zanesenjak dokazal, da je mogoče klepetalnega robota ChatGPT uporabljati celo v vlogi privzetega digitalnega asistenta na pametnih mobilnih telefonih Android. Za to potrebujemo mobilno aplikacijo ChatGPT za Android različice 1.2024.017 oziroma 1.2024.018 ter sklenjeno mesečno naročnino na ChatGPT Plus v višini preračunanih 18,45 evrov. Čeprav ChatGPT za posredovanje odgovorov v povprečju potrebuje kar 15 sekund, se je ta izkazal za zelo natančnega.

Za vključitev klepetalnega robota ChatGPT v vlogo digitalnega asistenta je potrebo le to možnost aktivirati v nastavitvah aplikacije ChatGPT za Android. Nova možnost je na voljo pod nastavitvami »Beta Features«. Nova možnost je trenutno omejena na le določeno skupino poskusnih uporabnikov, zato ni nujno, da je ta na voljo tudi za vaš pametni mobilni telefon Android.

Če pa bodo preizkušanja obrodila sadove, bo klepetalni roboa ChatGPT v vlogi digitalnega asistenta postal na voljo vsem.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
android


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več