Telefoni
12.01.2010 08:20

Deli z drugimi:

Share

CES 2010: Pametni mobilni telefon Google Nexus One tudi za podjetja?

Novi pametni mobilni telefon Google Nexus One bo bogatejši za tipkovnico in zmogljivejšo baterijo.
Novi pametni mobilni telefon Google Nexus One bo bogatejši za tipkovnico in zmogljivejšo baterijo.

Podpredsednik Googlovega oddelka za razvoj pametnega mobilnega telefona Nexus One je novinarjem na sejmu zabavne elektronike Consumer Electronics Show (CES 2010) priznal, da za poslovna okolja pripravljajo novo različico mobilnika, ki bo opremljen z oznako “Enterprise“. Poslovni pametni mobilni telefon Nexus One bo po vsej verjetnosti opremljen s fizično tipkovnico in zmogljivejšo baterijo, ki bo mobilniku zagotavljala občutno daljšo avtonomijo delovanja.

Podpredsednik Googlovega oddelka za razvoj pametnega mobilnega telefona Nexus One je novinarjem na sejmu zabavne elektronike Consumer Electronics Show (CES 2010) tudi posredno namignil, da naj bi v bližnji prihodnosti pripravili več različic mobilnika različnih cenovnih razredov. Po nepotrjeni virih naj bi bilo potrebno v prosti prodaji za najcenejšo inačico pametnega mobilnega telefona Google Nexus One onkraj luže odšteti zgolj tisto ameriških dolarjev oziroma slabih 210 evrov.

Čeprav bo moralo podjetje Google še uradno potrditi obstoj novih različic pametnega mobilnega telefona Nexus One ter objaviti njihove specifikacije, maloprodajne cene in dobavljivosti, je že sedaj jasno, da se računalniški gigant še dalj časa ne bo odrekel razvoju in trženju lastnih mobilnikov s platformo Android.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku