Računalništvo, telefonija
14.01.2010 09:40

Deli z drugimi:

Share

CES 2010: Digitalno pero Livescribe Pulse SmartPen

Digitalno pero je priročen in vsestranski delovni pripomoček!
Digitalno pero je priročen in vsestranski delovni pripomoček!

Podjetje Livescribe je udeležence sejma zabavne elektronike Consumer Electronics Show (CES 2010) pritegnilo s praktično predstavitvijo njihovega večnamenskega digitalnega peresa Pulse SmartPen. V digitalnem peresu, ki je le malenkostno večji od običajnega kemičnega ali nalivnega peresa, je namreč vgrajena kopica uporabnih tehnologij, kot so miniaturni mikrofon, zvočnik, zaslon OLED in statični pomnilnik kapacitete 4 GB.

Poleg tega ima digitalno pero Livescribe Pulse SmartPen tudi zamenljivo polnilo črnila, kar pomeni, da je dejansko priročen in vsestransko uporabni delovni pripomoček. Čeprav je digitalno pero primarno namenjeno zajemanju zapiskov in zvoka, se zanj na svetovnem spletu pojavlja vse več namenskih aplikacij, ki lahko precej pohitrijo in poenostavijo delo z računalniškimi sistemi.

Digitalno pero Livescribe Pulse SmartPen omogoča dva načina dela in sicer mobilni ter stacionarni. Mobilni način je zajemanje rokopisa, ko uporabnik ni pri računalniku oziroma ko naprava ni priklopljena v računalnik. Pri mobilnem načinu se delo shranjuje v statični pomnilnik za kasnejši prenos. Stacionarni način pa vljučuje zajemanje rokopisa v živo, ko je naprava priključena v računalnik.


Prijavi napako v članku