Strojna oprema
05.04.2007 14:56

Deli z drugimi:

Share

Centrino Pro

Intel je sporočil, da bo v okviru svoje nove blagovne znamke Intel Centrino Pro razširil svojo ponudbo inovativnih in priljubljenih značilnosti procesorske tehnologije Intel vPro, zasnovane za osebne namizne računalnike za poslovne uporabnike, tudi na nove visokozmogljive prenosnike. IT-oddelki v podjetjih bodo zanesljivo upravljali tako z namiznimi kot s prenosnimi računalniki in se soočali z najpogostejšimi težavami računalniških sistemov – grožnjami varnosti, stroški lastništva, razporeditvijo virov in upravljanja s sredstvi, in vse to brezžično.

“Procesorska tehnologija Intel Centrino Pro prenaša najboljše lastnosti procesorske tehnologije Intel vPro neposredno v našo uspešno blagovno znamko Intel Centrino, ki je namenjena prenosnikom,” je povedal Mooly Eden, podpredsednik Intelove skupine Mobile Products. “To je najbolj primeren čas, saj se prenosniki vse bolj uporabljajo v poslovne namene.”

S pomočjo procesorske tehnologije Intel Centrino Pro bodo lahko vodje IT-ja upravljali in zaščitili svoje prenosnike preko brezžičnega omrežja Wi-Fi. Administratorji bodo ravno tako lahko upravljali prenosnike in namizne osebne računalnike, ki so povezani s kabelskim omrežjem, ne glede na to, ali je računalnik vključen, izključen ali ima probleme pri delovanju. Končni rezultat je boljša zaščita osebnih računalnikov, večja skladnost z IT-oddelkom, bolj natančen pregled stanja osebnih računalnikov, manj obiskov IT-tehnikov in manjše prekinitve v poslovanju.

Večja podjetja že uvajajo vPro
Poslovni uporabniki so hitro prepoznali možnosti potencialnega velikega prihranka časa in denarja, ki je posledica namestitve procesorske tehnologije Intel vPro, zato jo pospešeno vpeljujejo in uporabljajo v svojih podjetjih. Po svetu jo trenutno uvaja več kot 200 podjetij, ki imajo od tisoč do deset tisoč osebnih računalnikov. Med njimi so tudi podjetja BMW, Capgemini, FujiFilm, ING, John Hopkins, 3M, Pioneer in Verizon. Mnogi od teh bodo v svoje sisteme vgradili tudi procesorsko tehnologijo Intel Centrino Pro, ko bo ta konec leta na voljo.

Procesorsko tehnologijo Intel Centrino Pro podpira celotna industrija programske opreme za velika podjetja, zato je tudi veliko podjetij, ki ponujajo programske aplikacije in rešitve. Med drugim so to Altiris, CA Inc., Cisco, Credant Technologies, Hitachi JP1, HP, Microsoft, LANDesk in Trend Micro.

Procesorska tehnologija Intel Centrino Pro bo na voljo v drugem četrtletju letošnjega leta in je del Intelovega načrta predstavitve procesorske tehnologije naslednje generacije Centrino z razvojnim imenom Santa Rosa. Tako poslovni kot domači uporabniki prenosnikov bodo lahko izkoristili sposobnosti priznanih procesorjev Core 2 Duo na svojih platformah. Najnovejše izvedbe omogočajo boljše zmogljivosti, izjemno energijsko učinkovitost in dolgo življenjsko dobo baterij.

Nova brezžična tehnologija Intel Next-Gen Wireless-N bo uporabnikom omogočala več svobode pri svojem delu na večji oddaljenosti od dostopovne točke s pomočjo osnutka standarda 802.11n, ki omogoča do petkrat večjo prepustnost podatkov in dvakrat večji brezžični domet. Uporabniki bodo lahko uživali tudi v izboljšani grafiki in podpori za najnovejši grafični vmesnik Aero* operacijskega sistema Microsoft Windows Vista. Uporabniki pa bodo lahko ob dodatni podpori tehnologije Turbo Memory za aplikacije, ki so pogosto v uporabi, delali do dvakrat hitreje, čas zagona računalnika pa bo 20 odstotkov hitrejši.


Prijavi napako v članku