Igre
11.04.2009 12:18
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cenovno ugodna igralna konzola

Cenovno ugodna igralna konzola
Cenovno ugodna igralna konzola

Na svetovni sceni se je pojavila nova igralna konzola, ki je občutno cenejša od rešitev podjetij Sony, Nintendo in Microsoft ter prinaša nekaj svežine tako na področju tehnologije kot vsebine. Cenovno ugodna konzola Zeebo, ki je bila izdelana s pomočjo podjetja Qualcomm, predstavlja malo revolucijo na področju igralnih konzol, saj ni opremljena z doslej nepogrešljivo optično enoto. Vsebine lahko na vgrajeni pomnilnik namreč prenašamo izključno preko brezžične mobilne povezave.

Stilsko oblikovano ohišje nudi zavetje sistemskemu naboru Qualcomm, procesorju ARM 11/QDSP-5 takta 528 MHz in grafični kartici Qualcomm Adreno 130 z enim gigabajtom grafičnega pomnilnika. Celoto zaključuje programska platforma DREW, ki nudi podporo televizijskima formatoma PAL-M in NTSC do ločljivosti 640 x 480 točk. Cenovno ugodna igralna konzola Zeebo je opremljena še s štirifrekvenčnim modulom GSM, GPRS in EDGE, trifrekvenčnim vmesnikom UMTS, HSDPA in HSUPA, tremi vrati USB in režo za pomnilniške kartice SD.

Nakup računalniških iger, kot so na primer Tekken 2, Quake 2, Double Dragon, Resident Evil 4, Duke Nukem 3D in Street Fighter Alpha, bo mogoč le preko omrežja mobilne telefonije. Igralna konzola Zeebo bo najprej žal naprodaj le ozemlju Kitajske, Rusije, Indije in Kitajske. Trgovcem bo zanjo potrebno sprva odšteti okoli dvesto dolarjev, v naslednjem letu pa naj bi se cena spustila na vsega sto petdeset dolarjev. Ali bo igralno konzolo Zeebo mogoče kupiti tudi pri nas, zaenkrat še ni podatkov.


Prijavi napako v članku