Računalništvo, telefonija
07.08.2013 08:55
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cenejši Surface Pro

Ker je povpraševanje po tabličnem računalniku Surface Pro še vedno bolj kot ne porazno, so vodilni v podjetju Microsoft sprejeli odločitev, da mu znižajo maloprodajno ceno. Model s 64 gigabajti pomnilnika se je pocenil za 11 odstotkov, model s 128 gigabajti pomnilnika pa za 10 odstotkov.
Tablični računalnik Surface Pro se je pocenil za desetino!
Tablični računalnik Surface Pro se je pocenil za desetino!

Podjetje Microsoft je pred pol leta ponudilo v prodajo tablični računalnik Surface Pro, ki je kot prvi nasploh poganjal »čistokrvni« 32-bitni operacijski sistem Windows 8 Pro. Čeprav so tablico uporabniki sprejeli precej bolje kot tablični računalnik Surface RT (z njim je računalniški gigant namreč pridelal že kar preračunanih 685 milijonov evrov izgube), je povpraševanje po njej še vedno bolj kot ne porazno. Zaradi tega so vodilni podjetja Microsoft sprejeli odločitev, da tabličnemu računalniku Surface Pro znižajo maloprodajno ceno.

Tablični računalnik Surface Pro se je onkraj luže pocenil za preračunanih 75 evrov, tako da je za 64-gigabajtno različico odslej potrebno odšteti preračunanih 600 evrov (11-odstotna pocenitev), za 128-gigabajtno pa 680 evrov (10-odstotna pocenitev). To posledično pomeni, da bo zanj v Evropi potrebno odšteti 800 oziroma 900 evrov, kar je še vedno precej, vsaj v primerjavi s konkurenčnimi izdelki. Naj tu še kot zanimivost dodamo, da je Microsoft v začetku junija pocenil nepriljubljeni tablični računalnik Surface RT, in sicer za kar 30 odstotkov.


Prijavi napako v članku