Odklop od tehnologije
08.12.2022 15:12
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cena zlata. 2023 zlato leto. Analitiki: celo do 3.000 dolarjev na unčo? Centralne banke rekordno kupujejo zlato. Kako lahko kupite zlato in srebro bistveno ugodneje? Zlata vredne informacije.

Cena zlata. Analitiki napovedujejo dvomestno rast za cena zlata v 2023.
Cena zlata. Analitiki napovedujejo dvomestno rast za cena zlata v 2023.

Brezplačni webinar Zlata priložnost za naše bralce. Kako lahko dobite plemenite kovine bistveno ceneje?

Prijavite se zdaj tukaj.

Centralne banke so letos kupile rekordne količine zlata. Zaradi negotovosti na trgih, rekordne inflacije, prihajajoče recesije, vedno večjega povpraševanja ter pomanjkanja naložbenega zlata bančni analitiki za 2023 napovedujejo dvomestno rast cene zlata. Kako lahko dobite plemenite kovine bistveno ugodneje?  

Zato se splača poznati zlata vredne informacije, ki jih boste dobili na praktičnem webinarju Zlata priložnost.    

a) Kako je lahko fizično zlato in srebro bistveno bolj ugodno?

b) Kako lahko znižate provizijo ob nakupu srebra za do – 80%?

c) Kako lahko kupite srebro tako, da ne rabite plačati davka,
    ampak lahko dobite 22% srebra več?

d) Kako lahko znižate provizijo ob prodaji srebra za kar – 95%?

Udeležba na webinarju je za naše bralce brezplačna.

Da webinarja ne zamudite, se prijavite zdaj tukaj.

Zlato cena. Analitiki v 2023 pričakujejo dvomestno rast. Umetnost bogastva Fortuna.

Izobraževanje organizira Martin Korošec, avtor uspešnice Umetnost bogastva Fortuna. Martin vam bo podal tudi informacije na GLAVNO vprašanje, ki ga večina spregleda: 


Zlato ALI srebro?

Kakšne so napovedi analitikov? Katero ima večje možnosti za rast?

Martin Korošec vam bo razkril tudi izjemno redko znanje bogatih rodbin s katerim
povečujejo količino zlata in srebra.

In to tako, da za nove grame in kilograme ne plačajo dodatno praktično nič.
Pokazal vam bom tudi, kako lahko to preverjeno metodo uporabite tudi vi.

Pripravite si beležko in kuli, da si zabeležite zanimive in koristne informacije.

Aktualno in koristno tako za zaposlene, podjetnike kot upokojence.
Za brezplačno prijavo kliknite TUKAJ.

Gibanje cene zlata.

Zgodovinska vloga zlata in srebra je zaščita premoženja pred inflacijo in likvidnost. Cena zlata v krizah tako zgodovinsko (nadpovprečno) raste. To pomeni, da lahko vedno najdemo kupca za svoje zlato in srebro, ker sta sama po sebi tudi plačilno sredstvo. A od leta 1971 živimo v svetu, kjer papirni denar nima več pokritja v zlatu. Posledično je papirni denar vedno manj vreden. In to je v resnici inflacije. Papirni denar nastane iz nič in njegova vrednost se prej ali slej povrne v nič. Dolar, najmočnejša papirna valuta na svetu je napram zlatu izgubil že – 98% kupne moči. To seveda pozitivno vpliva na gibanje cene zlata.

Samo od leta 1970 do danes se je zaradi tega cena unče zlata povišala s 35 dolarjev na današnjih cca. 1.800 dolarjev. Cena zlata je torej zrasla za 51x oz. 5.100%!

Pametni denar (velike finančne inštituacije) in centralne banke kupujejo rekordne količine zlata.

Napoved cene zlata.

Cena zlata je trenutno pod zadnjo najvišjo vrednostjo, vendar se drži nad podporo in se morda pripravlja na vstop v drugo fazo naraščanja. Želja po varnem ohranjanju vrednosti in naraščevanje skrbi glede bližajoče se recesije, so prispevale k nedavnemu gospodarskemu vzponu. Po drugi strani, pa je zadnja epidemija v svetu prispevala k strahu in negotovosti, ki zdaj mučita finančne trge.

Pomembno je vedeti, da se z zlatom najpogosteje trguje v ameriških dolarjih (XAU/USD), kar pomeni da njegova vrednost raste, ko vrednost dolarja pada. Prav tako, je tukaj pomembno upoštevati vrednosti delnic in obveznic, ki negativno korelirajo vrednosti zlata.

Ker je zlato že tako zrel in uveljavljen trg, obstajajo številni dejavniki, ki pridejo v poštev pri določanju njegove cene in vpliva nanjo. Zlato je edinstveno sredstvo v primerjavi s sredstvi, kot so delnice in obveznice, zaradi česar se tudi giblje drugače.

Ker je njegova glavna vloga, da deluje kot varovanje pred tveganjem, pomeni da moramo iskati dejavnike, ki vplivajo na to malo drugače, velikokrat s makroekonomske perspektive.

V naslednjih letih se pričakuje, da se bodo inštitucije in ljudje, ki se želijo vsaj delno zaščititi pred negotovostjo, kar se tiče gospodarstva in dogodkov v svetu, ponovno zatekli v zlato.

Kako lahko kupite zlato in srebro bistveno ugodneje?

Izveste na webinarju Zlata priložnost. Brezplačno se prijavite tukaj.

Cena zlata. Analitiki za 2023 pričakujejo dvomestno rast. Tudi in predvsem zato, ker pričakujejo, da bo inflacija ostala na visoki ravni, gospodarstvo pa v globokem minusu.

Po predvidevanju mnogih, je vrnitev na pred-pandemijsko stopnjo nižanja inflacije v tem trenutku nemogoča, ker smo vstopili v globalno gospodarsko vojno, kjer se bodo vse velike sile po svetu trudile okrepiti svojo nacionalno varnost na vseh možnih frontah. To velja za vojaški sektor, dobavne verige, energetiko in predvsem finančni sektor. Te procese je sprožila izkušnja s pandemijo in trenutna invazija Rusije na Ukrajino.

Glede na trenutno situacijo v teh sektorjih, lahko v letu 2023 predvidevamo sledeče;

1) Zaostrena politika FED-a in kvantitativno zaostrovanje povzroči novo oviro na ameriških zakladniških trgih, kar pospeši nove ukrepe za zmanjšanje volatilnosti zakladniškega trga. Temu sledi kvantitativno sproščanje, kar pomaga ohraniti inflacijo nizko in stabilno.

2) Cena zlata in inflacija papirne valute sta zelo povezana, kjer je inflacija posledica razvrednotenja denarja. Vrednost zlata kot edinega realnega denarja pa posledično raste saj ljudje raje hranijo svoj denar v konkretni vrednosti, ki raste, ali vsaj obdrži vrednost.

V času, ko inflacija ostaja visoka dlje časa, zlato postane sredstvo s katerim se večji igralci zavarujejo pred izgubo svoje vrednosti. Posledično to dviguje ceno zlata v inflacijskem obdobju. In najpomembneje; novo izkopane zaloge zlata so majhne. Večina zlata v ponudbi je recikliranega. Ko se svetovno povpraševanje poveča in ponudbe ni dovolj, temu posledično sledi višanje cena zlata.

3) Turbulentno geopolitično ozadje in naraščajoča miselnost vojnega gospodarstva vodi k potrebi po samostojnosti in tako zmanjšanju imetja tujih deviznih rezerv, za zlato.

4) Velike naložbe v nove prioritete nacionalne varnosti, vključno z viri energije in dobavnimi verigami.

5) Kitajska. S prihodom pomladi se partija odloči, da se bo obrnila stran od svoje politike proti COVID-u in začela reklamirati učinkovito zdravljenje in morda celo novo cepivo. Ponovno sproščeno kitajsko povpraševanje povzroči ponovni skok cen surovin, zaradi česar bi lahko inflacija strmoglavo narasla, še posebej v primeru šibkejšega ameriškega dolarja.

Gibanje cene zlata je zelo povezano s tem, da je zlato zelo redko.

Cena zlata. Če se spomnimo svetovne krize leta 2008; ko so se kreditni pogoji zaostrili je sledil padec zlata za 31 odstotkov, kriza se je pospešila in začel se je naval na denar iz vseh vrst sredstev. Za vse tiste, ki niso vedeli da kreditna kriza povzroči padec vseh sredstev je bilo zelo boleče. To je bila odlična priložnost za nakup zlata na dnu.

Trenutna kriza, ki se odvija že od leta 2020, je povzročila, da so centralne banke pospešile tiskanje denarja, kar ponovno lahko predstavlja priložnost za nakup zlata.

Glede na to, da lahko inflacija traja nekaj let, lahko vidimo, da bi se cena zlata lahko v naslednjih letih premaknila s trenutne cene 1,770 $ na ključno območje upora 2,070 $. Če javni dolg Združenih držav Amerike postane (še večji) problem, potem lahko cena zlata doseže 3,000 $ za unčo.

Cena zlata graf. Napoved cene zlata. 2023 zlato leto? Martin Korošec.

Glede na oseben pogled na trenutno situacijo v svetu lahko sklepamo, da je zlato sredstvo, po katerem bo vedno povpraševanje, bodisi zaradi uporabe v nakitu ali elektroniki in še večje povpraševanje s strani centralnih bank in vlagateljev.

Vedno pomembno za cena zlata: zlato je plemenita kovina, katere zaloge so omejene. Ponudba zlata se redno manjša, kar pomeni da bo z rastjo povpraševanja še naprej rastla tudi cena zlata

Brezplačni webinar Zlata priložnost za naše bralce.

Kako lahko dobite zlato in srebro bistveno ceneje?

Prijavite se zdaj tukaj.


* Vsebina članka ni predmet finančnega svetovanja. Omemba posamičnih investicijskih inštrumentov, kripto valut, delnic, skladov, plemenitih kovin, je lahko vključena le zaradi opisa ideje ali izobraževalnih namenov. Martin Korošec ne priporoča posamičnih finančnih inštrumentov in ni finančni svetovalec, borzni posrednik ali registrirani investicijski svetovalec. Vsem bralcem priporoča, da se, preden sprejmete odločitve o investiranju, o tem predhodno posvetujete s svetovalcem z ustrezno licenco.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
finance


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več
Zlati partner

PRONET Kranj, d.o.o.

Ljubljanska cesta 24b, 4000 Kranj, Tel: 04 2 800 800
Današnja podjetja se soočajo z več izzivi kot kdaj koli prej. Ali veste, kaj povezuje vsa podjetja na svetu? Vsi se sprašujejo, kako najbolje pristopiti k delovnemu dnevu in kako ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35