Računalništvo, telefonija
03.03.2017 11:31
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novost, ki je bodo veseli vsi uporabniki Gmaila

Googlova razširitev za spletni brskalnik Chrome močno poenostavlja uporabo šifrirnih orodij pri pošiljanju elektronske pošte.
Googlova razširitev za spletni brskalnik Chrome močno poenostavlja uporabo šifrirnih orodij pri pošiljanju elektronske pošte.

Priljubljeni Googlov elektronski poštni odjemalec Gmail je bil v zadnjih nekaj mesecih deležen številnih manjših in večjih izboljšav, ki so ga povzdignile visoko nad konkurenco. Vse možnosti so uporabnikom na srečo še vedno na voljo brezplačno in so za nameček še zelo enostavne za uporabo. Pred kratkim pa se jim je pridružila še ena novost, ki bo pripomogla k še večji uporabnosti že tako uporabnega odjemalca elektronske pošte.

Novost Googlovega elektronskega poštnega odjemalca Gmail bo nedvomno razveselila tiste, ki prejemajo velike datoteke. Pri računalniškem gigantu so namreč velikost priponk povečali s 25 megabajtov na kar 50 megabajtov. Novost se trenutno nanaša le na prejeta sporočila, kar pomeni, da bomo iz elektronskega poštnega odjemalca Gmail lahko še vedno pošiljali datoteke velikosti do največ 25 megabajtov. Če pa bomo poskušali poslati datoteke večje velikosti, bo prejemnik prejel povezavo do oblačnega prostora Google Drive, kjer bo datoteko lahko prenesel na računalnik.

Nova nadvse uporabna možnost za uporabnike elektronskega poštnega odjemalca Gmail bo vsem uporabnikom na voljo najkasneje do konca meseca marca. Poznavalci so prepričani, da bo Google kmalu sprostil tudi omejitev glede velikosti poslanih datotek, kar pomeni, da bomo lahko tudi z Gmaila pošiljali datoteke velikosti do 50 megabajtov na sporočilo. To naj bi se po ocenah poznavalcev zgodilo še pred letošnjim poletjem.


Prijavi napako v članku