Facebook
01.08.2012 08:19

Deli z drugimi:

Share

Če ne uporabljate Facebooka, ste potencialni kriminalci

Ne uporabljate Facebooka? Potem ste lahko množični morilec!
Ne uporabljate Facebooka? Potem ste lahko množični morilec!

Družbena omrežja so bila postavljena z namenom, da uporabnikom svetovnega spleta pomagajo pri ohranjanju tako osebnih in poslovnih kot družinskih stikov. Te seveda uporabljajo tudi posamezniki, ki poskušajo doseči svojih pet minut slave z brezglavim odjavljanjem stvari, ki se jim dogajajo v življenju oziroma o čem razmišljajo. In to počno tudi na račun ogrožanja lastne varnost in prihodnosti.

Družbena omrežja danes uporablja že slaba milijarda ljudi širom sveta. Če vas ni med njimi oziroma ste na njih zelo malo dejavni in imate malo prijateljev, potem obstaja zelo velika verjetnost, da ste za policijo sumljivi. To pa pomeni, da se boste v primeru težav takoj znašli v ožjem krogu osumljencev. Da je temu tako v praksi, trdijo raziskovalci nemške časopisne hiše Tagesspiegel. Ti naj bi se dokopali do zaupnih podatkov policije.

Kot dokaz za to, da so tisti, ki ne uporabljajo družbenih omrežji, lahko nevarni za družbo, je nemška časopisna hiša Tagesspiegel navedla norveškega množičnega morilca Andersa Breivika, ki je namesto Facebooka le bežno uporabljal MySpace in koloradskega množičnega morilca Eagena Holmessa, ki je namesto Facebooka uporabljal spletni portal Adult friend finder. Časopisna hiša Tagesspiegel še trdi, da so policijske sile in obveščevalne službe že šle tako daleč, da osebe, ki na Facebooku nimajo uporabniškega računa, ob prisotnosti ostalih indicev, prednostno obravnavajo kot potencialne množične morilce. Če torej nimate profila na priljubljenem družabnem omrežju oziroma ste na njem malo dejavni, ste odlični kandidat za preiskavo.


Prijavi napako v članku