Računalništvo, telefonija
19.08.2017 09:28

Deli z drugimi:

Share

Če bo iPhone 8 takšen, bo uspeh zagotovljen!

Oblika pametnega mobilnega telefona iPhone 8 naj bi bila nad vso konkurenco.
Oblika pametnega mobilnega telefona iPhone 8 naj bi bila nad vso konkurenco.

Marsikateri ljubitelj pametnih mobilnih telefonov iPhone že nestrpno čaka letošnji september, saj naj bi podjetje Apple predstavilo novo generacijo najboljšega in najbolj prodajanega pametnega telefona vseh časov iPhone. Sodeč po neuradnih spletnih virih naj bi mu bila dodeljena oznaka iPhone 8, poznavalci pa verjamejo, da bo nekaj posebnega. Tu namreč gre za 10. obletnico revolucionarnega produkta, ki je spremenil življenje večine uporabnikov na svetu, po njem pa se še vedno zgledujejo vsi večji proizvajalci pametnih mobilnih telefonov.

Da bi bilo čakanje na novi pametni mobilni telefon iPhone 8 še bolj napeto, pa je poskrbel nemški oblikovalec Jonas Daehnert (@PhoneDesigner). Ta je namreč na družbenem omrežju Twitter objavil številne računalniške slike, ki prikazujejo obliko novega izdelka podjetja Apple, ta pa je bila izdelana na osnovi doslej razkritih informacij. Iz njih je razvidno, da bo novi iPhone opremljen z dvojim fotoaparatom, ki bosta postavljena navpično in bosta nekoliko izbočena. Tu so še vidni reže zvočnikov, mikrofona in vmesnika Lightning, najbolj zanimiv pa je seveda zaslon. Programska oprema naj bi namreč poskrbela za to, da bo celoten zaslon izkoriščen v celoti, tako da bo uporabniška izkušnja še boljša.


Pri tem velja še omeniti, da naj bi bil iPhone 8 predstavljen skupaj s pametnima mobilnima telefonoma iPhone 7S in iPhone 7S Plus. Ta bosta v primerjavi z obstoječimi modeli bogatejša za stekleno ohišje, medtem ko bo njihova oblika in velikost ostala nespremenjena. Uporabnikom bodo na voljo dva modela in sicer opremljena z zasloni z 11,9-centimetrsko (4,7-palčno) in14-centimetrsko (5,5-palčno) diagonalo. Novinca bomo prepoznali tudi po tem, da bosta bogatejša za kovinsko obrobo, kar ju bo naredilo še privlačnejša. Pametna mobilna telefona iPhone 7S in iPhone 7S Plus naj bi razpolagala še s sistemom za brezžično polnjenje. Tu seveda ne gre spregledati boljšega procesorja, večjo količino sistemskega pomnilnika in morda boljši fotoaparat.


Prijavi napako v članku