Računalništvo, telefonija
20.02.2016 07:59

Deli z drugimi:

Share

CAT S60: Prvi mobilni telefon z vgrajeno toplotno kamero!

CAT S60: Prvi mobilni telefon z vgrajeno toplotno kamero!
CAT S60: Prvi mobilni telefon z vgrajeno toplotno kamero!

Ameriški vodilni izdelovalec gradbene in rudarske mehanizacije Caterpillar je pripravil novi pametni mobilni telefon, katerega glavna odlika je vgrajena toplotna kamera podjetja FLIR. Novost lahko uporabljamo za fotografiranje v popolni temi, za toplotne analize, za iskanje razpok v ceveh in še mnogo več. Kamera lahko zajame fotografije in videoposnetke v infrardečem spektru, z njo pa je mogoče zaznavanje temperaturne razlike velikosti desetinke stopinje Celzija. Novost je zaradi tega primerna tako za iskanje ljudi in živali ob zmanjšani vidljivosti kot preverjanje toplotnih mostov na stavbah in celo za preprečevanje nastanka plesni, saj poleg toplote zaznava še vlago.

Pametni mobilni telefon CAT S60 je seveda odporen proti vodi in udarcem, saj je lahko potopljen v vodo do globine petih metrov in brez posledic preživi padce z višine do 1,8 metrov. Novost je opremljena še s 4,7-palčnim (12-centimetrskim) zaslonom visoke ločljivosti in zaščitnim steklom Gorilla Glass 4 debeline enega milimetra, ki ga je mogoče uporabljati tudi z rokavicami. Strojna oprema mobilnega telefona CAT S60 pa obsega še procesor Snapdragon 617, sistemski pomnilnik kapacitete treh gigabajtov in vgrajeni pomnilnik z 32 gigabajti prostora. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija zmogljivosti 3.800 miliamper ur, za zajem fotografij in videoposnetkov pa sta na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk in spletna kamera ločljivosti pet milijonov točk. Celoto zaključuje mobilni operacijski sistem Android 6.0 Marshmallow s prirejenim grafičnim vmesnikom.

Pametni mobilni telefon CAT S60 s toplotno kamero bo na prodajne police trgovin prispel še pred začetkom letošnje pomladi. Ameriški trgovci pa se bodo od novosti ločili za okoli preračunanih 540 evrov.


Prijavi napako v članku