Računalništvo, telefonija
27.10.2020 07:55
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Družbeno omrežje nekoliko drugače

Družbeno omrežje Cappuccino temelji na osnovi glasovnih sporočil.
Družbeno omrežje Cappuccino temelji na osnovi glasovnih sporočil.

Družbena omrežja so postala nekakšen nadomestek resničnega življenja, kar še posebej drži za trenutno najbolj priljubljeno družbeno omrežje na svetu, Facebook. Facebook večinoma uporabljamo za povezovanje s prijatelji ali domačimi in za prebiranje zanimivih novic. Če radi preizkusite kaj novega, bi to lahko bil Cappuccino, ki pa je trenutno še v poskusni fazi.

Posebnost družbenega omrežja Cappuccino je v tem, da si uporabniki namesto klasičnih besedilnih sporočil izmenjujejo zvočna oziroma glasovna sporočila. Dolžina slednjih je sicer omejena na do tri minute, a je za mnoge uporabnike to več kot dovolj. Kratka zvočna oziroma glasovna sporočila so bila poimenovana kar “fižol” in jih je zelo enostavno ustvariti. Dotakniti se je namreč potrebno le ikone mikrofona in snemanje se bo začelo. Posnetih sporočil pa ne bo mogoče poslušati takoj, ampak šele naslednji dan ob osmih zjutraj, po možnosti z jutranjo kavo, zato ne preseneča, da je ime novega družbenega omrežja dejansko ime kavnega napitka.

Pri tem velja omeniti, da je družbeno omrežje Cappuccino povsem brezplačno za uporabo, hkrati pa nima nobenih reklamnih oglasov. Novost je na voljo tako za mobilne naprave Android (Google Play) kot iOS (App Store). Čeprav ne predstavlja neposredne konkurence že uveljavljenim družbenim omrežjem, utegne biti zanimiva.


Prijavi napako v članku