Igre
01.08.2010 11:12
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Capcom in Namco najavila Street Fighter X Tekken

Capcom in Namco najavila Street Fighter X Tekken
Capcom in Namco najavila Street Fighter X Tekken

Že nekaj tednov pred začetkom sejma Comic-Con, ki je potekal v San Diegu, so neznanci po internetu pričeli s širjenjem govoric o igri, ki bo ustvarjena s strani dveh japonskih razvijalcev po imenu Capcom in Namco. Naposled smo le dočakali Comic-Com, poleg tega pa tudi uresničitev poprej omenjenih govoric.

Igra, pri kateri bosta razvijalne moči združila Capcom in Namco, se bo imenovala Street Fighter X Tekken. Kot že sam naslov pove, bo šlo za združenje dveh največjih igričarskih franšiz v pretepaškem žanru nasploh. Seveda govorim o združenju iger Street Fighter in Tekken. Nekaj podobnega smo lahko videli že konec leta 2008 v igri Mortal Combat vs. DC Universe.


Kakorkoli že, pečanje teh dveh naslovov je pomenilo tudi to, da se je eden od njih moral prilagoditi, kajti Street Fighter IV je bil prikazan v 2D, medtem ko je bil Tekken 6 v 3D. Prilagodil se je seveda Tekken, kajti Street Fighter X Tekken bo uporabljal grafični srček igre Street Fighter 4 in bo tako pretepanje potekalo v 2D. Prav tako bo iz taistega špila izvzeta mehanika bojevanja, kot novost pa bodo sodelovalne poteze.

Igra je v tem trenutku v razvoju za konzoli Playstation 3 in Xbox 360, a datum izida še ni znan. Po poročanjih avtorjev igre na prodajnih policah ne bo moč ugledati še lep čas. Morda naslednje leto. Morda.


Prijavi napako v članku